16 / 05 / 2024

Son dakika… Önemli… Depremzedelere 10 bin lira ödeniyor! Hesaplara yatmaya başladı…

Son dakika… Önemli… Depremzedelere 10 bin lira ödeniyor! Hesaplara yatmaya başladı…

Devletin yanı sıra kamu ve özel kuruluşlar ve tüm Türkiye depremzedeler için tek yürek oldu. Bu kapsamda pek aynı ve nakdi pek çok destek yapılırken, depremzelere yönelik olarak devlet her hane başına 10 bin TL destek ödemesi kararı almıştı. Ödemeler depremzedelerin hesaplarına bir bir yatırılmaya b



'Hane Başı Destek Ödemeleri’ adı altında yapılan yardımın,  Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük depremde, evleri hasar gören vatandaşlar için bir nebze can suyu olması hedefleniyor.

338 BİN HANEDE HASAR TESPİTİ TAMAMLANDI

AFAD, konuyla ilgili bir açıklama yaparak, hasar tespit çalışmalarının deprem bölgesinde sahada sürdüğünü,  çalışmalar birer birer tamamlanırken ödemelerin de buna göre sırasıyla yapılacağı vurgulandı.

Yapılan çalışmalar sonucu,  halihazırda 337 bin 933 hanede hasar tespitinin bitirildiği ve ödemlere geçildiği açıklandı.

Depremzedelere destek ödemeleri, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, AFAD, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü iş birliği ile yapılacak. Buna göre kesinleşmemiş hasar tespit raporları  temelinde, ikametgah bilgilerine dayalı olarak ödeme gerçekleştiriliyor.

 Son dakika… Önemli… Depremzedelere 10 bin lira ödeniyor! Hesaplara yatmaya başladı…

DEPREMZEDENİN BAŞVURUDA BULUNMASI ŞARTI YOK

Depremzede hanelere 10 bin TL destek ödemesinden yararlanmak için depremzede vatandaşların herhangi bir evrak tamamlaması ya da başka bir işlem gerçekleştirmesi gerekmiyor.

e-Devlet'ten başvuru yapılması da gerekmeyen bu destek ödemesi için Ziraat Bankası'nda hesabı bulunan vatandaşların hesaplarına direkt ödeme yapılacak. Eğer depremzedenin bu bankada bir hesabı yoksa, T.C kimlik numarası baz alınarak ödeme yapılacak.

Binlerce vatandaşa işsizlik aylığı bağlanacak! 6 bin TL’ye kadar maaş var…

 Kim Market’te 8 kg Tursil 129 liraya, 4 litre ayçiçek yağı 139 liraya düştü! 15 Şubat 2023 Fiyat Listesi

A101’de Samsung Smart TV fırsatı! Tam 1.500 lira indirimle satılacak! 16 Şubat 2023 Fiyat Listesi

 


Geri Dön