29 / 04 / 2024

Son dakika… Önemli… Depremzedelere 10 bin lira ödeniyor! Hesaplara yatmaya başladı…

Son dakika… Önemli… Depremzedelere 10 bin lira ödeniyor! Hesaplara yatmaya başladı…

Devletin yanı sıra kamu ve özel kuruluşlar ve tüm Türkiye depremzedeler için tek yürek oldu. Bu kapsamda pek aynı ve nakdi pek çok destek yapılırken, depremzelere yönelik olarak devlet her hane başına 10 bin TL destek ödemesi kararı almıştı. Ödemeler depremzedelerin hesaplarına bir bir yatırılmaya b



 

Kahmanmaraş’ta yaşanan ve tüm Türkiye’yi yasa boğan depremlerin yaralarının sarılması için hızla adımlar atılıyor.  Bu aşamada devlet tarafından deprem yaşayan hanelere, hane başına ilk aşamada 10 bin TL destek ödemesi yapılması kararı hızlıca alınmıştı. Bu destek paraları, depremzedelerin hesabına tek tek yatırılmaya başlandı.

Depremzedeleri ilk aşamada desteklemek için her depremzede aileye hane başına destek ödemesi kararının ardından, 10 bin liralık miktar hesaplara aktarılıyor.

Depremzede haneler için destek ödemesi yapılacağı müjdesi dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan gelmiş ve Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonunda, afetten etkilenen vatandaşlara 10 bin liralık destek parası yatırılacağı duyurulmuştu.

 

KİMLER YARARLANABİLECEK?

Bunun ardından adımlar hızlıca atılarak, ödemeler bugün yapılmaya başlandı. AFAD tarafından yapılan duyuruda, devletin kimlere bu destek ödemesini yapacağı ve ne zaman yapılacağı tek tek belirtildi.

 Son dakika… Önemli… Depremzedelere 10 bin lira ödeniyor! Hesaplara yatmaya başladı…

Bu ödemeyi almak için herhangi bir şart bulunmuyor.

Kahramanmaraş merkezli 10 ili sarsan depremlerde  evleri yıkılan ya da hasar gören afetzede vatandaşlara 10 bin TL verileceği hatırlatılan açıklamada,  ödemelerin başladığı bilgisi verildi.


Geri Dön