02 / 05 / 2024

Depremzedelere 10 bin TL'lik destek ödemeleri başladı!

Depremzedelere 10 bin TL'lik destek ödemeleri başladı!

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen depremlerde konutları hasar gören vatandaşlara 10 bin TL tutarındaki Hane Başı Destek Ödemeleri verilmeye başlandı.



Kahramanmaraş'ta yaşanan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerden sonra tüm Türkiye adeta tek yürek oldu. Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremin 11. gününde enkazlarda arama kurtarma çalışmaları sürerken bilanço da her geçen gün biraz daha ağırlaşıyor. 

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen depremlerde evleri hasar gören vatandaşlara 10 bin TL tutarındaki Hane Başı Destek Ödemeleri de verilmeye başlandı.

Depremzedelere 10 bin TL lik destek ödemeleri başladı!

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, söz konusu ödemeler, devam eden hasar tespit çalışmaları sonuçlandırıldıkça yapılıyor.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, söz konusu ödemeler, AFAD, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün işbirliği ile kesinleşmemiş hasar tespit verileri üzerinden alınan ikametgah verisi dikkate alınarak yapılıyor. 

Verilen bilgilere göre, bu kapsamda, şu ana kadar 337 bin 933 hanede hasar tespit çalışması tamamlandı ve ödemelere de başlandı.


Geri Dön