17 / 05 / 2024

Son dakika! Pazarcı esnafına vergi müjdesi! Meyve, sebze fiyatları düşecek! İndirim geliyor!

Son dakika! Pazarcı esnafına vergi müjdesi! Meyve, sebze fiyatları düşecek! İndirim geliyor!

Pazar esnafını gelir vergisinden muaf tutacak düzenleme Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuyla paylaşıldı. Pazarcıların gerekli kriterleri yerine getirmesi halinde gelir vergisinden istisna tutulacak. Peki bu durumda tezgahlara nasıl yansıyacak? İşte detaylar...




MEYVE, SEBZE FİYATLARI DÜŞECEK Mİ? TEZAHLARDA SON DURUM NE?

 

Yeni düzenleme pazarcılar tarafından da olumlu karşılandı. Pazarcı esnafları vergi istisnası gibi düzenlemeler sayesinde giderlerinde azalma olacağını vurgulayarak bu durumun tezgahlardaki fiyatlara düşüş olarak yansıtılacağını ve meyve - sebze fiyatlarında indirim olabileceğini söylediler.

Ankara Pazarcılar Odası Başkanı Recep Ayhan düzenlemenin vatandaşa da faydası olacağını söyledi ve "Pazarcı esnafının basit usulde vergilendirilmesiyle masrafları düşecek, senelik en az 6 bin TL daha pazarcıların cebinde kalacak. Pazarcı esnafının maliyeti azalınca bu durum satılan ürünlerin fiyatını da aşağı çekecek ve fiyatlar bir miktar inecek. Bu sayede satış artacak ve esnaf daha çok kazanacak" diye konuştu.

 

Ayhan: "Kısa sürede soğanın kilogramı 10 TL'nin altına düşecektir" 

 

Ayrıca  Ankara  Pazarcılar Odası Başkanı Recep Ayhan, kısa sürede soğanın kilogramının 10 liranın altına düşeceğini de iddia etti. Son aylarda akaryakıt fiyatlarında gerileme olduğuna vurgu yapan Ayhan, bu düşüşün pazardaki ürünlerin fiyatlarını da aşağı çektiğini söyledi.

Soğan fiyatlarındaki gelişmeler hakkında da konuşan Ayhan, "Hasat başladı ve fiyatlar inişe geçti. Kısa zaman içinde soğanın kilosu 10 TL'nin altına düşecektir" diye konuştu.

Soğan son dönemde oldukça zamlanmış ve fiyatı 30 TL'nin üzerine çıkmıştı.

Harbiye Konserleri başlıyor! Tan Taşçı ve Başkanlar Korosu'nun bilet fiyatları ne kadar? İşte tam liste...

Harrem'den Anneler Günü için doğal hediyeler! Fiyatları ne kadar?

Kırmızı altın! Açık artımayla sattılar! Kirazın kilosu; 800 TL

Porland’dan Anneler Günü’ne özel fiyatlı, özel hediyeler


Geri Dön