29 / 04 / 2024

Son dakika! Petrol fiyatlarında artış bekleniyor!

Son dakika! Petrol fiyatlarında artış bekleniyor!

ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), gelecek senenin son çeyreğine kadar küresel petrol stoklarında beklenen düşüşün petrol fiyatları üzerinde yukarı yönlü baskı oluşturduğunu kaydetti.



ABD Enerji Enformasyon İdaresi tarafından hazırlanmış olan "Temmuz 2023 Kısa Dönem Enerji Görünümü Raporu"na göre, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden meydana gelen OPEC+ grubu üyesi ülkelerin arz kesintileri ve küresel petrol talebindeki artışla Brent türü ham petrolün varil fiyatının sene sonuna kadar 81 dolara yükselmesi bekleniyor.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, küresel petrol stoklarında gelecek senenin son çeyreğine kadar beklenen düşüşün de petrol fiyatlarındaki artışı yukarı yönlü destekleyeceği bekleniyor.

Son dakika! Petrol fiyatlarında artış bekleniyor!

Paylaşılan detaylara göre, bu senenin ilk yarısında günlük ortalama 600 bin varil artan küresel petrol stoklarının, senenin 2. yarısında günlük ortalama 700 bin varil gerileyeceği bekleniyor. Ayrıca gelecek senenin ilk üç çeyreğinde günlük ortalama olarak 400 bin varil düşüş kaydetmesi beklenen stokların, gelecek senenin son çeyreğinde ise günlük ortalama 100 bin varil artması bekleniyor.

Yine verilen detaylara göre, bu kapsamda, bu sene için Brent türü ham petrolün ortalama varil fiyatının 79,34 dolar, Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün ortalama varil fiyatının da 74,43 dolar olması bekleniyor. 

Yine aktarılan bilgiye göre, gelecek sene de Brent türü ham petrolün ortalama varil fiyatının 83,51 dolar, WTI türü ham petrolün ortalama varil fiyatının da 78,51 dolar şeklinde olması bekleniyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön