15 / 05 / 2024

Son dakika! Petrol fiyatlarında artış bekleniyor!

Son dakika! Petrol fiyatlarında artış bekleniyor!

ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), gelecek senenin son çeyreğine kadar küresel petrol stoklarında beklenen düşüşün petrol fiyatları üzerinde yukarı yönlü baskı oluşturduğunu kaydetti.



ABD'nin günlük ham petrol üretiminde yükseliş bekleniyor

Paylaşılan detaylara göre, ABD'de günlük ortalama ham petrol üretiminin bu sene yaklaşık olarak 12 milyon 560 bin varil olması da bekleniyor. Geçen sene söz konusu bu rakam yaklaşık olarak 11 milyon 890 bin varil şeklinde kayıtlara geçmişti. Üretimin 2024 yılında 12 milyon 850 bin varile çıkacağı hesaplanıyor.

Son dakika! Petrol fiyatlarında artış bekleniyor!

Ayrıca küresel petrol arzının bu sene günlük 101 milyon 100 bin varil, gelecek sene de 102 milyon 570 bin varil olacağı tahmin ediliyor. Yine verilen detaylara göre ABD, Kanada, Brezilya ve Guyana gibi OPEC dışı ülkelerden beklenen üretim artışının, OPEC+ grubunun arz kesintilerini dengelemesi de bekleniyor.

Küresel petrol talebinin de bu sene günlük 101 milyon 160 bin varil, gelecek sene 102 milyon 800 bin varil olması bekleniyor.

Ayrıca tüketimdeki söz konusu bu artışın Çin ve Hindistan'ın başı çektiği OECD dışı Asya ülkelerinden geleceği tahmin ediliyor. Günlük talebin Çin'de bu sene yaklaşık olarak 800 bin varil, gelecek sene 400 bin varil artması beklenen rapora göre, Hindistan'da da bu sene ve gelecek sene tüketimin günlük ortalama 300 bin varil artış kaydedeceği hesaplanıyor.

QNB Finansbank ve EBRD deprem bölgesi için 110 milyon dolarlık kredi anlaşması imzaladı!

26 TL'de sabit kalmaya çalışan doların geleceği dip ve zirve rakam belli oldu! Uzman Şirin Sarı peş peşe açıkladı

Tarım Kredi Market'ten büyük indirim! Yoğurt 33 TL'ye, Pirzola 83 TL'ye, ayran 4 TL'ye düştü!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön