06 / 05 / 2024

Son dakika! Sanayi elektriğine yüzde 16 indirim! Meskende ise...

Son dakika! Sanayi elektriğine yüzde 16 indirim! Meskende ise...

Elektrik fiyatları ile ilgili yaşanan yeni gelişme yüzleri güldürdü.. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz elektrik tarifelerinde sanayi abone grubunda yüzde 16 düzeyinde indirim yapıldığını açıkladı.



MESKENDE ZAM YOK! SANAYİDE İNDİRİM VAR!

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz yaptığı yazılı açıklamada, enerji piyasalarındaki fiyat hareketleri ve kaynak bazında oluşan maliyetlerin hassasiyetle takip edildiğini söyledi. Nisan ve ekim aylarında alınan Azami Uzlaştırma Fiyat (AUF) kararlarıyla uluslararası piyasalarda oluşan olağanüstü maliyet artışlarının Türkiye'ye olumsuz yansımasının önüne geçildiği belirten Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

"EPDK önce nisan ardından ekim ayında aldığı Azami Uzlaştırma Fiyat (AUF) kararlarıyla uluslararası piyasalarda oluşan olağanüstü maliyet artışlarının ülkemize olumsuz yansımasına engel oldu, arz güvenliği sorunu önlendi. Kış ayları devam ederken EPDK iki kritik karar daha aldı. Yeni tarife döneminde mesken aboneleri için herhangi bir artış ya da zam olmayacak. Halihazırda meskenler en düşük tarifeden faydalanmaktadır. Sanayi abone grubunda ise yüzde 16 düzeyinde bir indirim yapılacak."

"ELEKTRİK TAVAN FİYATINI İNDİRDİK"

Öte taraftan Yılmaz "Ayrıca kurulumuzun aldığı bir başka kararla da serbest piyasada elektrik tavan fiyatını megavatsaat başına 4 bin 800 liradan 4 bin 200 liraya indirdik. Böylece serbest piyasada satılan elektrik fiyatı üzerinden elektrik tüketimi yapan özellikle sanayi kuruluşlarında elektriğin bedelinin yüzde 10 ila yüzde 15 oranında düşmesini hedefliyoruz." dedi.

EPDK Başkanı Yılmaz, piyasada elektrik fiyatının düşmesinin olumlu bir gösterge olduğunu belirterek, "Maliyetlerde yaşanan bu düşüşleri biz takip edeceğiz ve anında piyasaya yansıtmayı sürdüreceğiz. Tarifeler hesaplanırken de en önemli kalem olan bu fiyatların düşüşü sürerse, tüm tüketici gruplarının tarifelerine olumlu yansıyacaktır" diye konuştu. 

Berber, kuaför ve güzellik salonları için yeni karar! 1 Ocak'tan itibaren geçerli olacak!

QNB Finansbank'tan düşük faizli yeni yıl kredisi! 12 ay vade ile 7 bin 500 TL...

Elektrik yılbaşında zamlanıyor mu? Bakan o soruya cevap verdi! İşte elektrik zammıyla ilgili son dakika gelişmesi...


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön