26 / 11 / 2024

Son dakika! Tarımda üretici enflasyonu yüzde 75'in üzerine çıktı!

Son dakika! Tarımda üretici enflasyonu yüzde 75'in üzerine çıktı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi (Tarım ÜFE) Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 3,83 artış gösterirken, geçen senenin aynı ayına göre ise yüzde 76,35 arttı.




Türkiye İstatistik Kurumu pek çok kişi tarafından merakla beklenen 2023 yılının Ağustos ayına ilişkin Tarım ÜFE verilerini, resmi internet sitesi üzerinden açıkladı.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, merakla beklenen endekste Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 3,83, geçen senenin aralık ayına göre yüzde 40,31, geçen senenin aynı ayına göre yüzde 76,35 ve on iki aylık ortalamalara göre ise yüzde 97,21 artış yaşandı.

Yine konu ile ilgili olarak paylaşılan son dakika detaylarına göre, sektörlerde bir önceki aya göre değişim masaya yatırıldığında ise balık ve diğer balıkçılık ürünlerinde yüzde 0,30 azalış görülürken, ormancılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 0,2 ve tarım ve avcılık ürünleri ile ilgili hizmetlerde de yüzde 4,03 artış yaşandı.

Son dakika! Tarımda üretici enflasyonu yüzde 75 in üzerine çıktı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan son dakika rakamlarına göre, ana gruplarda bir önceki aya göre tek senelik bitkisel ürünlerde yüzde 2,16 artış, canlı hayvanlar ve hayvansal ürünlerde yüzde 3,39 artış ve çok yıllık bitkisel ürünlerde de yüzde 9,17 artış yaşandı.

Yine aktarılan bilgilere göre yıllık Tarım-ÜFE'ye göre 6 alt grup daha düşük, 7 alt grup daha yüksek bir değişim göstermiş oldu.

Pek çok kişi tarafından merak edilen ve araştırılan rakamlara göre, yıllık artışın düşük olduğu alt gruplar yüzde 8,84 ile lifli bitkiler ve yüzde 22,32 ile tahıllar (pirinç hariç), baklagillerin dışında bir de yağlı tohumlar oldu.

TÜİK'in açıkladığı resmi rakamlara göre söz konusu yıllık artışın yüksek olduğu alt gruplar da yüzde 146,04 ile sebze ve kavun-karpuz, kök ve yumruların dışında ayrıca yüzde 131,93 ile yumuşak çekirdekli meyveler ve sert çekirdekli meyveler şeklinde açıklandı.

Söz konusu aylık Tarım-ÜFE'ye göre 7 alt grup daha düşük, 6 alt grup daha yüksek bir değişim gösterdi. 

İlgili haberde yer alan detaylara göre, bir önceki aya göre azalış gösteren alt gruplar yüzde 16,12 ile diğer ağaç ve çalı meyveleri ile sert kabuklu meyveler olurken, ayrıca yüzde 1,99 ile lifli bitkiler ile yüzde 0,66 ve yağlı meyveler şeklinde açıklandı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre söz konusu bu aylık artışın yüksek olduğu alt gruplar ise yüzde 13,87 ile tropikal ve subtropikal meyvelerin dışında bir de  yüzde 9,55 ile yumuşak çekirdekli meyveler ve sert çekirdekli meyveler şeklinde oldu.

Paylaşılan detaylara göre, söz konusu bu endekste kapsanan 86 maddeden 15 tanesinin ortalama fiyatında azalış görülürken, 68 tanesinin ortalama fiyatında artış görüldü.

Türkiye kart geliyor! 81 ilde kullanılacak! Türkiye kart nedir, nereden alınır?

Emekliler yeni zamma kilitlendi: Emekliye zam mı bir defalık ikramiye mi verilecek?

Bu kez tüp değil fiyatlar patladı! Eylül ayı tüp fiyatlarını görenin ağzı bir karış açık kaldı! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön