28 / 04 / 2024

Son Dakika..Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? Bakan Vedat Bilgin'den bomba açıklama

Son Dakika..Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? Bakan Vedat Bilgin'den bomba açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, CNN Türk canlı yayınında herkesin merak ettiği asgari ücret, emeklilik, maaş zamları ve gündeme ait önemli meselelerle kafalara takılan soruları cevapladı. İşte detaylar.



Bakan Bilgin'in açıklamalarından satır başları:

Dünkü toplu sözleşme çok önemli. Kamudaki işçilerin sözleşmeleri değişik tarihte bitenler vardı. Hepsi beraber yapılıyor. Sözleşmede kamu çalışanlarının bir kısmı asgari ücret seviyesinde ücret alıyordu. 8 bin 500 TL aylıkları brüt olarak 15 bin TL'ye yükseltildi. Bunun üstüne yüzde 45 zam geldi. Medyada hata anlaşılmalar oluştu. Sabah çiçeklerle ziyarete geldiler. Ben de teşekkür ediyorum. Toplu sözleşme sistemi ülkede çalışıyorsa demokrasi göstergeleri kıymeyli bir durumdur. Kamu çalışanlarına, yer altında iş yapan maden işçilerimiz var, bu parayla ne kadar teşekkür etsek başaramayız.

Son Dakika..Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? Bakan Vedat Bilgin den bomba açıklama

Direğin üstündeki enerji çalışanları var. İşçilerimizi mutlu eden bir sözleşme yaptık. Onlara verilen ücreti fazla bulmak etik olmaz. Bunlar brüt rakamlar. Bazı yetersizlik sendromu yaşayan sendikalar var. Net memur aylıklarını koyup mukayese yapıyorlar. Bu ahlaki olmaz. Daha önce yapacaktık zelzele oldu araya. Şubat içindeki çözecektik. Seçimle alakası yok. Kanuni bir durum. Toplu sözleşme tarihleri vardır. Sosyal devletin mümessilleri olarak uzlaşma durumuna getiririz. Sayın Cumhurbaşkanımız da istenilenin üstünde bir zam yaparak açıkladılar.

"TEMMUZDA ENFLASYON FARKINI VERECEĞİZ"

Memurlarla olan sözleşmenin zamanları var. Temmuz ayında sona eriyor yasal olarak. Kamu personeli ile alakalı memur sendikalarımızla temmuzda anlaşacağız. Enflasyon farkını sunacağız. Türkiye tarihinde ilk defa sayın cumhurbaşkanımızın uyguladığı refah payı var. Asla memurları işçilerden az oranda aylık alma uygulaması yapmayız. Yüzde 14 seviyesinde refah payı. Temmuzda memura enflasyon farkı artı refah payı olaraka sağlayacağız. Biz kazanırsak demiyorum biz zaten kazanacağız. 

Son Dakika..Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? Bakan Vedat Bilgin'den bomba açıklama

 


Geri Dön