29 / 04 / 2024

Soner Çetin: Çukurova'da yaptık-bitirdik sürecini başlattık!

Soner Çetin: Çukurova'da yaptık-bitirdik sürecini başlattık!

Görevdeki 1 yılını halka açık düzenlediği toplantı ile değerlendiren Adana Çukurova İlçe Belediye Başkanı Soner Çetin, 'cek- cak' dönemini 7 ay içerisinde bitirip, 'yaptık-bitirdik' sürecini başlattıklarını söyledi.



Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, bir yılını değerendirdi. Bir yıllık süreçte yapçalışmalarla alınları açık, başları dik olduğunu ifade eden Başkan Çetin, ulusal bir anket şirketinin 155 ilçede yaptığı araştırmada Çukurova'nın Türkiye'nin parlayan ilçesi olarak değerlendirildiğini ve yüzde 44 ile geldikleri oy oranlarının ise 10 puanlık artışla yüzde 54'e yükseldiğini açıkladı. 


BÜYÜK TASARRUF YAPTIK 


Göreve gelir gelmez belediyede araç savurganlığına son veren bir uygulama başlattığını hatırlatan Çetin, makam araçları uygulamasını kaldırarak, ayda 300 bin lirayı da aşan bir tasarrufun yolunu araladıklarına dikkat çekti. 


Engellilere ve yaşlılara yönelik olarak gerçekleştirilen projelerin ardından sokak hayvanları için yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Çetin, tek tip Kedi Evleri kurduklarını bildirdi Çetin, yaptıklarını ve yapacaklarını şöyle özetledi, "Tıkanan imar sorununu biz çözdük, Türkiye'nin en büyük Kentsel dönüşüm projesi başlıyor, kilometrelerce yol asfaltladık, Türkiye'nin en büyük Cem Evi'ni bitirdik, gençlerimize yurt yapıyoruz, 1 yılda 3 kreş yaptık, Emekliler evi yapmaya başladık." "1 yılda 2 muhtarlık ve taziye evi yaptık, Özgecan kızımızın adını yaptığımız Bilim Merkezi'ne veriyoruz, özel önem verdiğimiz projelerimizden biri de Jurassic Park. 


Bir ilki gerçekleştirerek "Yap - beraber işletelim - devret" modeliyle yapmayı kararlaştırdığımız projeye son şeklini veriyoruz, Hayal park'ta modern spor, sauna ve spa merkezi inşası sürüyor, oyun su parkımız gün sayıyor. Danışma kurulumuz ile Türkiye'ye örnek olduk, her ay muhtarlarımızla buluştuk." 


HİZMETLERİ YAZDI 


1 yılda yaptığı hizmetleri kitap haline getirip, ilçe halkına dağıtan Çetin, şöyle devam etti "Elbette dolu dolu geçen bu bir yılı kitabımıza sığdırmak pek mümkün olmadı. Zor geçen günlerimize, karşımıza çıkan engellere ve saldırılara kitabımızda özellikle yer vermedik. Çünkü biz bu yola mutlu bir Çukurova kurmak hayaliyle çıkarken, her türlü zorluğu, haksızlığı göze almamız gerektiğini biliyorduk. Halkımızın desteğiyle geldiğimiz bu görevde, yine onlardan aldığımız güçle Çukurova'mızı aydınlık yarınlara taşımak için çalışmaya devam edeceğiz." 


Verdiğimiz sözlerden biri "Siyasi Ahlak Sözleşmesi" idi ve "Seçilirsem hiçbir şekilde siyasi ayrım yapmayacağımı, halka eşit hizmet götüreceğimi" taahhüt etmiştim. Hiçbir vatandaşımız ya da bölge için ayrım yapmadım, ihtiyaç duyan herkese ve her kesime eşit mesafede durdum. 

Yine göreve başlamadan önce hayvansever vatandaşlarımızla imzaladığımız sözleşme gereğince "Doğanın bir parçası olan sokak hayvanlarına" karşı duyarlı olacağımı ve elden gelen yardımı yapacağımı taahhüt etmiştim. Bu sözümüzü de tuttuk, imzamızın arkasında durduk. 


Habertürk Güneyli


Geri Dön