02 / 05 / 2024

Soner Çetin: İmara uygun olmayan binalara inşaat izni vermeyeceğiz!

Soner Çetin: İmara uygun olmayan binalara inşaat izni vermeyeceğiz!

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin Halk Gününde yaptığı açıklamada Hormonlu binaları imar izinlerine uygun hale getirmedikleri sürece bu inşaatların yapımına izin vermeyeceğiz ifadelerini kullandı!



HALK GÜNÜNDE MÜTEAHHİTLERİ UYARMIŞTI 

Hatırlanacağı üzere Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin üçe şuurlarında imar izni alarak yapımı devam eden inşaatları denetlediklerini ve sayılan 20'yi bulan ve şehirde hatırlı firmalar tarafından inşa edilen binaların mühürlendiğini kamuoyuna açıklayarak 'kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız. 


Hormonlu binaları imar izinlerine uygun hale getirmedikleri sürece bu inşaatların yapımına izin vermeyeceğiz' açıklaması yaparak inşaatları mühürlemişti. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Halk Gününde yaptığı açıklamada projeye aykırı bina yapılmasını asla kabul etmeyeceklerini vurgulayıp "Hormonlu bina yapmayın, projeye aykırı hareket etmeyin" diyerek müteahhitleri uyarmıştı. 


İLANLA SATİN ALANIN ELİNİ TUTACAK DEĞİLİZ 

Çetin'in 'Projeye avkın bina yapmayın. Bir metre bile olsa hormonlu bina yapmaym. Hormonlu binalara asla izin vermeyiz. Projeye uygun hale getirin; mağdur olursunuz; aksi halde o hormonlu yapıyı vıkarız. 

İkazına rağmen Adana'daki bu hatırlı firmaların inşa atlan resmen vatandaş kandırılarak satılıyor. 


Şehrin en merkezi yerlerindeki bilbordlar ile yaygın gazetelere ilan veıen firmalar, sanki yaptıklan binalar mühürlenmemiş gibi alıcısı olarak talipli olan Adanalılarla masaya oturup inşaat halindeki binalan satmaya devam ediyorlar. Başkan Soner Çetin, 'bizim görevimiz hormonlu binalann planlarına uygun hale getirmelerini sağlamaktır. İlanlara kaıup konut ve iş yeri satın alanlan da ikaz edip almalarından vazgeçirmek bizim görevimiz değildir' diyerek konunun vahametine dikkat çekti. 


KARARLI OLDUĞUMUZU YAŞAYARAK GÖRECEKSİNİZ 

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'e 'belediyeniz tarafından mühürlenen yaklaşık 20 inşaat var. Bu inşaatlar da hatırlı firmalara ait inşaatlar. Oturum alanlan büyütülmüş, kat fazlalığı ile yükselmiş binaları sizler mühürlediniz. Bu binalann satışı bir yandan devam ediyor. Konu hakkında neler söylemek istersiniz?' diye sorduğumuzda 'benim ilçemde hormonlu binalara asla izin verilmeyecektir. Ben bunu müteahhitlerin kendilerine her vesile ile söylüyorum. Adanalılar ve siz basın mensupları bu binaların projelerine uygun hale gelene kadar yapımına belediyemiz tarafından izin verilmeyeceğini yaşayarak görecektir' dedi. 

Adana Çukurova Metropol


Geri Dön