01 / 05 / 2024

Soner Çetin: Temel atmada rekor kırdık!

Soner Çetin: Temel atmada rekor kırdık!

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, yaptığı açıklamada ilçede temel atma da rekor kırdıklarını söyledi.




2 Nisan 2014 tarihinde göreve gelen ve 4 Nisan 2014 Cuma günü koltuğunu bahçeye koyarak halk günü düzenleyen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, göreve geldiğinin daha 7’nci ayından itibaren toplu açılışlar yapmaya başladı. İlçede gerçekleştirilen projeleri Milliyet gazetesine değerlendiren Başkan Soner Çetin, “Göreve geldiğimizin 7’nci ayından bu güne her salı açılış yapıyoruz. Birçok  belediye henüz daha kadrosunu oluşturamamışken, biz açılışlar yapmaya başladık. O gün bugündür tam 4 yıldır sahadayız. Nasıl başladıysak halktan aldığımız güçle yolumuza devam ediyoruz. Seçim döneminde ‘Çetin Projeler’ başlığı altında yayınlanan kitapçıkta halka vaad ettiğimiz projelerin yüzde 90’ını gerçekleştirmenin mutluluğunu ve haklı gururunu yaşıyorum. Bir yılımız kaldı. Halka ne söz verdiysek hepsini yerine getireceğiz. 5 yılın sonunda yapamadığımız bir şey olursa, halk bunun hesabını sorsun” dedi. 


İstihdam sağlanacak

İçerisinde kadın danışma ve dayanışma merkezi, 27 dalda mesleki eğitim merkezi, kültür sanat merkezi ve kütüphane ile kreşin yer aldığı yaşam merkezinin açılışı 18 Mart’ta gerçekleştirecek.  Başkan Soner Çetin’in seçimlerden önce vaad ettiği projeler arasında bulunan Kadın Yaşam Köyü komplike bir merkez olacak. İçerisinde çok amaçlı salonun bulunduğu kadın danışma ve dayanışma Merkezi’nde,  Adana  Barosu’ndan görevlendirilen bir nöbetçi avukat ile, yine nöbetçi psikolog görev alacak. Mesleki eğitim merkezinde kadınlar, cam mozaikten hazır giyime, aşçılıktan kuaförlüğe, ahşap işlerinden endüstriyel mutfak atölyesine, bakır işlemeden dokumaya kadar birçok alanda eğitim görme imkanına aship olacak. Kadınların iş bulmalarına, toplumsal yaşama kazandırılmalarına destek olacak merkezin içerisinde, çocuklar için de oyun alanı düşünüldü. Merkezde kreş, kültür sanat merkezi ve kütüphane de yer alacak.

‘Adana’da ilk olacak’


Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin yarın, Çanakkale Şehitleri Parkı, Atatürk Öğrenci Yurdu, 100. Yıl Modern Pazar Yeri, Planetaryum ve Gözlemevi, Hemşeri Dernekleri Kampüsü, Çukurova’nın 3. kütüphanesi başta olmak üzere bir dizi projenin temel atma törenini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte gerçekleştirecek. Başkan Çetin, Bülent Ecevit Sanat Parkı, Atatürk Kadın Yaşam Köyü, huzurevleri kapalı semt pazarı, kadın sohbet ve dayanışma evleri, emekli dinlenme evleri, semt kreşleri ve 8 parkın toplu açılış törenini de yine aynı gün CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile birlikte gerçekleştirecek. Tüm vatandaşları 18 Mart’ta yapılacak toplu açılış ve temel atma törenine davet eden Başkan Çetin, yine Adana’da ve Türkiye’de bir ilk olacak projelere imza atacağını söyledi.

‘Gençliğe sözümüzü tutuyoruz’

Çukurova Belediyesi, barınma sorunu olan öğrencilerin sorununu çok yakın zamanda çözüme kavuşturacak. Adı ‘Atatürk Öğrenci Yurdu’ olacak ve 200 kız, 200 erkek olmak üzere toplam 400 öğrenciyi barındıracak yurdun temeli de yarın atılacak. Huzurevleri Mahallesi’nde inşa edilecek olan yurt taban oturum alanı 1250 metrekare toplam inşaat alanı 12 bin 500 metrekarelik alanda inşa edilecek. 3 kişilik odalarda dolabı, banyosu, ücretsiz interneti ve diğer donanımlarıyla öğrencilere hizmet verecek öğrenci yurdunda 2 yemekhane, revir odaları, çalışma odaları, televizyon odası, aile görüşme odası, nöbetçi öğretmen odası ve yönetici odaları bulunacak. Atatürk Öğrenci Yurdu’nun faaliyete girmesiyle öğrencilerin sorunları çözüme kavuşmuşacak. Başkan Çetin, görev süresi bitmeden yurdun açılışını yapacağını dile getirdi.

Çanakkale ruhunu yaşayacaklar

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Çanakkale’yi de Adana’ya getirecek. Aşıklar Bulvarı üzerinde 31 dönümlük alanda yapılacak Çanakkale Şehitleri Parkı’nın temeli yarın atılacak ve Başkan Çetin’in görev süresi bitmeden de açılışı gerçekleştirecek. Adana’ya değer katacak parkta Çanakkale Şehitleri Abidesi, temsili şehitlik, tören alanı, müze ve sergi salonu, simülasyon merkezi, siperler ve anıt heykeller bulunacak. Başkan Soner Çetin, “Bu parka gelen Adanalı hemşehrilerim, Çanakkale’ye gitmiş gibi o ruhu yaşayacaklar. Orayı hem park olarak kullanabilecek, hem de Çanakkale ruhunu yaşayarak gezebilecekler. Böylece, Çanakkale Zaferi’ndeki o ruhu, hep birlikte Çukurova’da yaşatacağız. Buraya yapılacak eserler, Çanakkaledekilerle aynı ölçüde yapılacak” dedi.


Gözlem evinde uzaya yolculuk

Adana’da bir yeniliğe daha imza atan Başkan Soner Çetin, Planetaryum ve Uzay Gözlem Evi’nin temelinin de atılacağı törende, ayrıca 50 hemşehri derneğini tek çatı altında toplama projesi olan, Hemşehri Dernekleri Kampüsü’nün de temel atma törenini de yapacak. Özellikle öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği ve şehirdışına seyahatler düzenlenen planetaryum ve gözlem evinin, ilçenin cazibe merkezlerinden biri olacağını söyleyen Başkan Çetin, temeli atılacak olan tüm projelerin, görev süresi dolmadan hizmete açılacağını belirtti.
 


Geri Dön