04 / 05 / 2024

Sonunda bu da oldu! Almanya'dan çok konuşulacak bir önlem daha

Sonunda bu da oldu! Almanya'dan çok konuşulacak bir önlem daha

Almanya ülke genelinde alışveriş merkezlerinde yürüyen merdivenleri durdururken AVM'ler bu uygulamanın denetlenmesi için birim kurdu.



Almanya'da halkın ve işletmelerin kabaran enerji faturalarını düşürmek ve ülke genelinde tasarruf sağlamak için alınan önlemlerin sonuncusu alışveriş merkezlerinde yürüyen merpenlerin durdurulması oldu. Ülkede daha önce klima kullanımı ve vitrin ışıklandırmaları ve duş süreleri tedbir olarak açıklanmış ve epeyce tartışılmıştı.

Rusya-Ukrayna savaşı sonrasında Rusya'ya uygulanan ambargonun Avrupa'daki faturası giderek ağırlaşırken enerji kısıtlamasına gitmeye hazırlanan ve halka kısa duş, duş yerine ıslak bez gibi önerilerinde bulunulan Almanya'da son uygulama alışveriş merkezlerinde yürüyen merpenlerin durdurulması oldu.

Almanya başta olmak üzere tüm Avrupa ülkelerinde enerji tasarrufu içim alınan tedbirler yaptırımlarla da denetlenmeye başlanmıştı. İşletmelerin klima kullanımları, vitrin ışıklandırmaları gözlem altına alınan kalemler olurken son olarak AVM'lerde yürüyen merpenler durdu. Yürüyen merpenler halkın kullanmaması için bariyerlerle kapatılırken AVM'lere bilgilendirme afişleri asıldı. Ayrıca AVM yönetimleri bu kuralı denetlemek üzere birimler oluşturdu.

 

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön