18 / 05 / 2024

Sonunda bu da oldu! İstanbul’da tek oda için 8.500 TL kira istiyor! Duyanın ağzı açık kaldı!

Sonunda bu da oldu! İstanbul’da tek oda için 8.500 TL kira istiyor! Duyanın ağzı açık kaldı!

Kira fiyatlarının her geçen gün arttığı İstanbul’da oda kiralama fikri her geçen gün daha da yaygın hale geliyor. Büyükşehirlerde oda fiyatları kiralık konut fiyatlarıyla yarışır duruma geldi. Öyle ki tek bir odanın aylık kirası 8 bin 500 liraya kadar çıkıyor.



İstanbul gibi enflasyon oranlarının diğer illere nazaran daha yüksek olduğu illerde yaşayanlar kiralarını ödemekte zorlandıkları durumda ‘ev arkadaşı’ arayışına koyuluyor. Devlet memuru olarak çalışan G. C. de İstanbul’da kiracı olarak yaşamına devam ettiği konutun odasını kiraya vermek istiyor. Lüks bir sitede olduğunu öne sürdüğü konutun bir odası için istediği ücret ise 8.500 TL. Maddi olarak sıkıntıda olduğunu belirten kadın, konutunu ilk defa yabancı biriyle paylaşacağını söyleyerek, iki taraf için de ‘deneme süreci’ olmasının zorunlu olduğunu ve bu sürenin sonunda kalıcı ev arkadaşlığı sürecinin başlayacağını belirtiyor. 

 Sonunda bu da oldu! İstanbul’da tek oda için 8.500 TL kira istiyor! Duyanın ağzı açık kaldı!

Peki, kiralanan konutun odalarının kiracı tarafından üçüncü bir kişiye kiraya verilmesinin önünde yasal bir engel var mı? Avukat Eser Eserçelik gazetevatan.com’a özel açıklamalarda bulundu.

Alt kiracılığın kira sözleşmesiyle beraber kanuni bir zemine oturtulduğuna dikkat çeken Eserçelik, “Paylaşımlı oda ve ev arkadaşı hususu kiracı bakımından alt kiracılık ilişkisine girer. Alt kiracılık; kiracının kiraladığı daireyi, üçüncü birine kiralaması durumunda kurulmuş olur. Esas kira sözleşmesi kiracı ve kiraya veren kişi arasında geçerlidir. Fakat üçüncü birine kiraya verilirse kanunda yeni bir hukuki düzen olarak kabul edilen alt kira ilişkisi kurulmuş olur. Şartların varlığı durumunda alt kiracılık ilişkisi yasaldır. Mesela, otoparkını kiralaya veren bir vatandaş, otoparkı kiralayan birinin başkalarına kiraya vereceğini bilerek kabul eder. Kira sözleşmesiyle birlikte de bunu kanuni zemine oturtur. Buradaki yasal sınırları ortaya koyan kira sözleşmesinde alt kiracılık konusunun yasaklanmamış olmasıdır. Kiraya veren kabul etmiyorsa, alt kiracılık ilişkisi kurulamaz” dedi.

Çanakkale’de petrol arama çalışmaları başlıyor! Ruhsat verildi!

Uzmanlardan kira fiyatlarına ilişkin dikkat çeken uyarı: “Kiralar böyle düşmez”

Çiftçi ve yetiştiricilerden 7 bin 200 günde emeklilik talebi!


Geri Dön