28 / 04 / 2024

Sony Xperia 1 V piyasaya sürüldü! İşte özellikleri

Sony Xperia 1 V piyasaya sürüldü! İşte özellikleri

Sony kısa bir süre önce küresel pazarlarda yeni amiral gemisi akıllı telefonu Xperia 1 V'yi tanıttı ve düşük ışıklı fotoğrafçılıkta önemli bir gelişme vaat eden mobil yığın sensör için benzersiz Exmor T'yi tanıttı.



 Bununla birlikte cihaz, 4K OLED ekran ve son teknoloji Snapdragon yonga seti dahil olmak üzere en üst düzey özelliklerle birlikte gelir. Cihazın 1.399 € fiyat etiketine değip değmeyeceğini belirlemek için, özelliklerine ayrıntılı olarak bakalım.

Tasarım 

Xperia 1 V'nin fiziksel görünümünde selefine kıyasla pek bir değişiklik yok, ancak bu sefer cihaz çok daha sağlam ve kullanımı kolay.

Sony Xperia 1 V piyasaya sürüldü! İşte özellikleri

Düz kenarlı kutumsu bir çerçeveye ve hap şeklinde bir dikey kamera adasına sahiptir.  Hem arka hem de ön kısım , dayanıklılığını bir sonraki seviyeye taşıyan Gorilla Glass Victus 2 ile kaplanmıştır . Bununla birlikte, arka ve yan çerçeve, pahalı bir cihazda her zaman takdir edilen kavrayıcı bir dokuya sahiptir.

Cihaz, 120Hz yenileme hızına ve 21:9 en boy oranına sahip 6,5 inç 4K OLED ekrana sahip. Ekranın üst ve alt kısımlarında orta dereceli çerçeveler bulunur ve ön kamera üst çerçevede yer alır. Cihaz, 3,5 mm ses jakı ve microSD kart yuvasına sahip olmasına rağmen IP68 su ve toz geçirmezlik derecesine sahiptir. Cihaz, daha dinamik ve daha zengin bir ses sağlamak için yeni bir amplifikatörle donatılmış, öne bakan gelişmiş bir hoparlör setine sahiptir.

Sony Xperia 1 V piyasaya sürüldü! İşte özellikleri


Geri Dön