13 / 05 / 2024

Sony Xperia 1 V piyasaya sürüldü! İşte özellikleri

Sony Xperia 1 V piyasaya sürüldü! İşte özellikleri

Sony kısa bir süre önce küresel pazarlarda yeni amiral gemisi akıllı telefonu Xperia 1 V'yi tanıttı ve düşük ışıklı fotoğrafçılıkta önemli bir gelişme vaat eden mobil yığın sensör için benzersiz Exmor T'yi tanıttı.



Performans ve yazılım

Xperia 1 V, Snapdragon 8 Gen 2 yonga seti, 12 GB RAM ve 256 GB depolama gibi etkileyici donanımlara sahiptir. Sony'yi diğerlerinden ayıran şey, depolamayı kolayca genişletmeye izin veren bir microSD kart yuvası içermesidir. Büyük akıllı telefon kameraları önemli miktarda ısı üretir, ancak Xperia 1 V, önceki modele göre %60 daha fazla ısı yayma levhası hacmiyle bu sorunu çözer.

5.000 mAh pil ile Sony Xperia 1 V, cihazı 30 dakikada %50 şarj edebilen 30 W kablolu şarjı destekler. Akıllı telefon ayrıca kablosuz şarj ve ters kablosuz şarj özelliklerine sahiptir. Sony'ye göre pil, üç yıllık kullanımdan sonra kapasitesinin en az %80'ini koruyacak.

Kutudan çıktığında, telefon Android 13'te çalışır ve minimum düzeyde bloatware içerir. Bunun yerine Sony, Photography Pro, Videography Pro, Cinema Pro ve Music Pro gibi profesyonel içerik oluşturucu merkezli uygulamalarını dahil etti. Sony, Photo Pro ve Video Pro uygulamalarında, kullanıcı arayüzlerinin dikey olarak görüntülenmesini sağlayan kullanışlı bir değişiklik yaptı. Bu değişiklik, kullanıcının portre modunda fotoğraf ve video çekme deneyimini geliştirecektir.

Sony Xperia 1 V piyasaya sürüldü! İşte özellikleri

Kamera

Her zaman olduğu gibi, amiral gemisi Xperia'nın en önemli satış noktası kamera sistemi ve bu sefer oldukça özel. Yerleşik birincil kamera, F/1.9 lens ve 1/1.35” sensöre sahip 52 MP'lik bir ünitedir. Sony buna Exmor T yığma sensör diyor ve önceki modelden %70 daha büyük. Ancak fotoğraflar, normal modda 12MP görüntülere daha fazla bindirilen 4.3:3 en boy oranı nedeniyle 48MP'de çekilir.


Geri Dön