07 / 05 / 2024

Sosyal konut ödemeleri ne zaman başlar? TOKİ evleri ne kadar zamanda teslim ediliyor?

Sosyal konut ödemeleri ne zaman başlar? TOKİ evleri ne kadar zamanda teslim ediliyor?

TOKİ sosyal konut projelerinin ilk temelleri atıldı. Bu haberden sonra TOKİ sosyal konut ödemelerinin ne zaman başlayacağı soruları hız kazandı. İşte detaylar!



SOSYAL KONUT ÖDEMELERİ NE ZAMAN BAŞLAR?

TOKİ sosyal konut projesinin ödemlerin ne zaman başlayacağı araştırılıyor. Kura çekiminden sonra adı çıkanlar ödemeleri ne zaman başlayacak merak ediliyor. Projenin inşaat seviyesi yaklaşık yüzde 50'ye ulaştığı zaman sözleşmeler imzalanacak. Peşinatlar da sözleşme aşamasında tahsil edilecek. Taksit ödemeleri de sözleşmeyi takip eden ay başlayacak.

TOKİ EVLERİ NE KADAR ZAMANDA TESLİM EDİLİYOR?

TOKİ konutlarının teslim süresi projeye göre 14 ay ile 30 ay arasında değişmektedir.

TOKİ SOSYAL KONUT PROJELERİNİN İLK TEMELLERİ ATILDI MI?

TOKİ Sosyal Konut projelerinde ilk temeller atıldı. TOKİ eliyle hayata geçirilen "İlk Evim İlk İş Yerim" projesinde 5 bin 615 sosyal konutun ilk temelleri Ankara'nın Sincan ilçesinde tören düzenlendi. Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİNE KAÇ KİŞİ BAŞVURDU?

TOKİ Sosyal Konut projesine 7,5 milyon kişi başvurdu, resmi müracaatların tamamlanması ile talep sayısı ise 4 milyon 900 bine ulaştı.

TOKİ SOSYAL KONUTTA İLK TEMELLER NEREDE ATILACAK?

İlk Evim projesinde ilk etapta 250 bin sosyal konut Ankara'da 2 bin 171, Kırşehir'de 458, Yozgat'ta 141, Konya'da 206, Kahramanmaraş'ta 210, Diyarbakır'da 158, Elazığ'da 88, Tunceli'de 118, Erzurum'da 158, Manisa'da 78, Amasya'da 87, Bolu'da 206, Zonguldak'ta 595, Afyonkarahisar'da 364, Uşak'ta 158, Aydın'da 265, ve Muğla'da 154 konut olmak üzere 5 bin 615 konutun temelleri atılacak.

TOKİ EV KURALARI NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

2022 TOKİ kura çekimine dair detaylar belli oldu. Kura çekimi tarihi ise etap etap yapılacak. Kura çekim tarihi de Mart 2023'te son bulacağı belirtildi. TOKİ’nin hayata geçireceği projelerinin sonuçları, kura başvuru işlemlerinin tamamlanmasından hemen sonra Kasım ayında kura çekimi ile netlik kazanacak.

Hisseli tapu başkasına devredilebilir mi?

Sağlık Bakanlığı personel alımı yapacak mı? 2022 sağlık atamaları ne zaman?

TOKİ ev kuraları ne zaman çekilecek?


Geri Dön