27 / 04 / 2024

Sosyal konut projesinde can alıcı nokta

 Sosyal konut projesinde can alıcı nokta

İlk 2 günde 2 milyondan fazla kişinin başvurduğu 900 milyar liralık sosyal konut projesinde en can alıcı konu konutların teslim tarihi ve TOKİ'nin üretim kapasitesiyle ilgili. İşte kafaları karıştıran o sorular...



İki günde 2 milyondan fazla kişinin başvurduğu sosyal konut projesinde gözlerden kaçan bir noktayı Ekonomist Uğur Gürses kaleme aldı. T24 sitesindeki "toplu konutta can alıcı nokta" başlıklı yazısında ilan edilen projeye göre;  5 yılda, 500 bin sosyal konut, 250 bin konut amaçlı arsa, 50 bin iş yeri düşük gelir gruplarına üretileceğini ilk 2 yılda ise 250 bin konutun  hedefini masaya yatırarak bu hedefin ne kadar gerçekçi olabileceğini sorguladı. Gürses, 900 milyar TL değerindeki sosyal konut projesinde yılda ortalana 125 bin konut üretilmesi hedefinin ortaya konduğunu ancak Toplu Konut İdaresi TOKİ'nin 2013 ve 2017 yılları arasında yılda ortalama 45 bin konut üretebildiğini kaydetti.

TOKİ'nin yıllık üretim kapasitesi ne?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön