09 / 05 / 2024

Sosyal konutta KDV indirimi müjdesi! TOKİ Başkanı Ömer Bulut resmen açıkladı!

Sosyal konutta KDV indirimi müjdesi! TOKİ Başkanı Ömer Bulut resmen açıkladı!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut yaptığı son dakika açıklamasında Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesinde 45 bin 414 ihaleyi tamamladıklarını kaydederek KDV'yi yüzde 1'in altına çekmeyi planladıklarını dile getirdi.



SOSYAL KONUTTA 45 BİN İHALEYİ YAPTIK

Yaptığı açıklamada son 4 senede 400 bin konutluk, üç sosyal konut kampanyası başlatıldığına değinen TOKİ Başkanı Ömer Bulut, 50, 100 ve 250 bin olarak açıklanan bu kampanyalara yaklaşık 6.9 milyon geçerli başvuru olduğunu belirterek,  50 bin konut kampanyası sonrası 56 bin 805 konut, 100 bin konut kampanyasında 94 bin 293 bin konut üretildiğini söyledi. TOKİ Başkanı Bulut, 250 bin konut kampanyası sonrası 45 bin 414 konutun ihalesinin yapıldığını kaydederek,  Tüm ihaleleri de eylüle kadar bitirmeyi planladıklarını da söyledi.

Sosyal konutta KDV indirimi müjdesi! TOKİ Başkanı Ömer Bulut resmen açıkladı!

5 SENEDE RİSKLİ BİNA KALMAYACAK

Yaptığı açıklamada ülkemizde yaklaşık olarak 6.5 milyon konutun dönüştürülmesi gerektiğini kaydeden TOKİ Başkanı Ömer Bulut, mega kent İstanbul'da acil olarak dönüştürülmesi gereken 1.5 milyon riskli konut olduğunu kaydederek, bunun için İstanbul'un Avrupa ve Anadolu Yakası'nda 500 bin konutluk uydu kentler planlandığını söyledi. TOKİ Başkanı Ömer Bulut, "Bir bölümü yerinde, bir bölümü rezerv alanlarda yürütülecek olan çalışmayla senede 300 bin konut dönüştürülerek, 5 yılda İstanbul'da riskli bina bırakılmayacak" diye konuştu.

TOKİ Başkanı Ömer Bulut açıklamasında geçen hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdelediği "Yarısı Bizden" kampanyasıyla Türkiye'de yeni bir seferberlik başlatıldığını kaydederek, "Bir vatandaşımız oturduğu konutun riskli yapı olduğunu tespit ettirdikten sonra kentsel dönüşüme girdiği zaman evinin maliyetinin yarısını devletin karşılayacağı bir finansal destek imkânı sağlanmış olacak. 2 oda 1 salon dairede 750 bin Türk Lirası; 3 oda 1 salon konutta 900 bin TL'yi devlet ödeyecek." dedi.


Geri Dön