09 / 05 / 2024

Sosyal konutta KDV indirimi müjdesi! TOKİ Başkanı Ömer Bulut resmen açıkladı!

Sosyal konutta KDV indirimi müjdesi! TOKİ Başkanı Ömer Bulut resmen açıkladı!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut yaptığı son dakika açıklamasında Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesinde 45 bin 414 ihaleyi tamamladıklarını kaydederek KDV'yi yüzde 1'in altına çekmeyi planladıklarını dile getirdi.



MEMUR MAAŞ ARTIŞINI YANSITMADIK

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, "yarısı bizden" kampanyasında ödeme planı hakkında da bazı bilgiler vererek, üfe, tüfe veya memur maaş artış oranlarından hangisi daha düşükse o oranda altı ayda bir taksitlerde artış güncellemesi yapılacağını 4 senedir memur maaş artış oranını uygulamadıklarını, geçen sene memur maaşının yüzde 80 arttığını, kendilerinin yüzde 25 artırdığını söyledi. TOKİ Başkanı Ömer Bulut ayrıca, "Vatandaşın imkânına göre seçenek belirliyoruz. 'taksidini ödemedi' diye kimsenin evine el koymadık." dedi.

Sosyal konutta KDV indirimi müjdesi! TOKİ Başkanı Ömer Bulut resmen açıkladı!

HERKES FEDAKARLIK YAPMALI

Yaptığı açıklamada konut maliyetlerinde fahiş artış beklemediklerine de değinen TOKİ Başkanı Ömer Bulut, "Önümüzdeki 1 senede malzeme fiyatlarında artış beklemiyorum. Maliyetler konusunda bugünü konuşuyoruz. Yüzde 80'lere ulaşan artış varken bile yüzde 25'ini vatandaşa yansıttık. Bu nedenle vatandaşımız müsterih olsun. Devletimiz artan oranı da vatandaşına yansıtmayacaktır" diye konuştu. 

Açıklamasında asrın deprem felaketinden hemen sonra tüm sektörlerle bir araya geldiklerini dile getiren TOKİ Başkanı Ömer Bulut, tüm sektörü topladıklarını söyledi. Bulut, 'Beton fiyatlarını aşağıya çekebilecek önlemlerinizi alın. Hepimiz bu ülkenin ferdiyiz, kimse fırsatçılık yapmasın' dedik" şeklinde konuştu.


Geri Dön