08 / 05 / 2024

Sözleşmeli memurlara kadro müjdesi! Bakan resmen açıkladı! Şimdi bakın! 

Sözleşmeli memurlara kadro müjdesi! Bakan resmen açıkladı! Şimdi bakın! 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sözleşmeli memurlarla ilgili dikkat çeken bir açıklamada bulundu. İşte sözleşmeliye kadro çalışmalarındaki son durum...



Sözleşmeli memurların ne zaman kadroya geçirileceğine ilişkin yöneltilen soru üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Kamu kuruluşları ile görüşmelerimiz devam ediyor, görüştüğümüz bir iki konu daha var. Bazı kamu kuruluşlarının talepleri var. Onları ele alıp, onların durumunu inceliyoruz" açıklamasında bulundu ve sözleşmeliler kapsamında 500 bin civarında kişi olduğuna dikkat çekti. 

Sözleşmeli memurlara kadro müjdesi! Bakan resmen açıkladı! Şimdi bakın!  

Bilgin, asgari ücret görüşmelerinde sürecin nasıl işleyeceği ile ilgili soruyu da cevapladı. Bilgin, konuyla ilgili olarak, "Asgari ücret benim veya herhangi birisinin açıklayacağı bir konu değil. Asgari Ücret Tespit Komisyonunu aralık ayında toplayacağım" dedi ve burada hepsinin konuşulacağını belirtti. 

Kamuda memur ile sözleşmeli çalışan arasındaki farkın ortadan kaldırılması amacıyla hayata geçirilecek olan sözleşmeliye kadro düzenlemesinde neredeyse sona gelindi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili bir açıklamada bulunmuştu. 
Sözleşmelilere kadro çalışmalarına ilişkin gelen bir soru üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gerek sözleşmeliler, gerek EYT'liler, biz 2023'e bunları da açıklayarak girmiş olacağız" ifadelerini kullanmış ve Bakan Bilgin'in ekibiyle birlikte çalışmaları yoğun şekilde sürdürdüğüne dikkat çekmişti. 

Erdoğan, açıklamasını "Şu anda sağ olsun Vedat Bey ekibiyle beraber çalışmalarını yoğun bir şekilde devam ettiriyor. Bu çalışmalarla birlikte İnşallah önümüzdeki ay ve yeni yıl bunların arka arkaya açıklandığı aylar olacak" diyerek tamamladı. 

Sözleşmeli memurlara kadro müjdesi! Bakan resmen açıkladı! Şimdi bakın!  

Geçtiğimiz günlerde yine sözleşmeliye kadro konusunu TRT Haber'e değerlendiren Bakan Bilgin, "Kamuda özel durumlar dışındaki tüm sözleşme türlerini tek tipe indireceğiz. Kamu görevlilerinin tüm haklarını onlara vereceğiz ve kadro tahsis edeceğiz" değerlendirmesinde bulunmuş ve yüzleri güldürmüştü.

İslam Memiş ''dolardan uzak durun'' dedi! Nedenlerini bir bir açıkladı! Görenlerin ağzı bir karış açık kaldı

Herkes bu ödemeyi bekliyordu! Bakan Yanık 2.1 milyar TL'nin hesaplara yattığını açıkladı! Hemen kontrol edin!

Emekliler müjde! Promosyon yarışına PTT'de katıldı! PTT emekli promosyonu ne kadar?

SSK, BağKur, Emekli Sandığı maaşlarında yeni yıl depremi! Zamlı rakamlar tek tek hesaplandı! Şimdi bakın!


Geri Dön