02 / 05 / 2024

Sözlü kira sözleşmesi!

Sözlü kira sözleşmesi!

Kira sözleşmeleri, yazılı olan ve yazılı olmayan yani sözlü kira sözleşmesi olarak ikiye ayrılıyor. İleride yaşanabilecek bir problemde sözlü kira sözleşmesi ispat yükü söz konusu oluyor...



Sözlü kira sözleşmesi!

Kira anlaşmalarında sözleşmeler hem yazılı olarak hem de yazılı olmayan sözlü kira sözleşmesi olarak yapılabiliyor. Yazılı olarak yapılan ve tarafların imzalarının ve tarih bilgilerini içeren sözleşmelerde ispat açısından problem yaşanmıyor.


Buna karşılık sözlü kira akdi nde yine kira ilişkisinde taraflara karşılıklı sorumluluklar yüklemesine karşın, sözlü kira sözleşmesi ispat açısından, yazılı sözleşmeler gibi kolaylık sağlamıyor.


Sözlü kira sözleşmesi tahliye

Sözlü kira sözleşmelerinde kanıt nedeni ile problemler yaşanbiliyor. Örneğin, sözlü kira sözleşmesili kiracınızdan tahliyesini istediğinizi farz edelim. Kiracının gayrimenkulünüzden çıkmaması durumunda, açacağınız ilamsız icra takibi ile, kiracınızın tahliyesini isteyebiliyorsunuz.


Bu durumda eğer, kiracınız, "kiracı" olduğunu reddederse, bu kez fuzuli işgal nedeni ile yine tahliye davası açabiliyorsunuz.


Ödenmeyen kira bedelinin olması halinde ise, yine herhangi bir yere atılmış imza veya senet paranızı alma sürecinde kanıt açısından faydalı olacaktır.




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön