28 / 09 / 2024

Spor salonu yetersizliği şampiyonadan edecek!

Spor salonu yetersizliği şampiyonadan edecek!

2007’de çok amaçlı Sinan Erdem Dome’u gösterdik, şampiyonayı aldık. Ancak salona Basketbol Federasyonu el koyunca, sözümüzde duramadık. IAAF yetkilileri de organizasyonun geri alınabileceği tehdidinde bulun




ULUSLARARASI Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) 2012 Dünya Salon Atletizm Şampiyonası İstanbul’da yapılmasını 2007 yılında karar almış, Atletizm Federasyonu da yer olarak Sinan Erdem Dome’u göstermişti.
Ancak Sinan Erdem, Dünya Basketbol Şampiyonası için basketbola tahsis edilince dünyanın en prestijli organizasyonu da tehlikele girdi.
Şampiyona için incelemelerde bulunmak üzere İstanbul’a gelen IAAF İnceleme Heyeti üyelerinden Prof. Dr. Helmut Digel şampiyonaya 18 ay kala hala organizasyonun yapılacağı tesisin ortada olmamasının kendilerini endişelendirdiğini belirtti.

Zorlu süreç var

Digel, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi birlikte düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi: “3 yıldır bu salon hazır değil. 2 günlük ziyaretimiz sırasında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü yetkilileriyle de görüştük. Organizasyon Sinan Erdem Basketbol Salonu’nun yanında yapılacak yeni bir arenada yapılmasına karar verilmiş. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti bu arenayı yapmaya hazır. Ancak zorlu bir süreç var.

Terzi: Hata bizde

Salonun 1 yıl içinde bitirilmesi gerekiyor. Çizimleri gördük. Heyetimizde yer alan uzmanlar bazı değişikliklerin yapılması konusunda önerilerde bulundular.”
“Türkiye’den organizasyon alınabilir mi” şeklindeki bir soru üzerine Digel, “Böyle bir risk var. Ancak buna IAAF Konseyi ve Başkan karar verecek. IAAF başkanı adına da konuşabilirim. Biz bu organizasyonun burada olmasını  istiyoruz. Güçlü bir ülkenin güçlü şekilde dünya atletizminde var olduğunu göstermesi açısından da bu organizasyon önemli” dedi.
Helmut Diegel, salon konusunda yapılan değişikliklerden memnun olmadıklarını ve konuyu raporunda belirteceığini de sözlerine ekledi.
Federasyon başkanı Mehmet Terzi ise Sinan Erdem Salonu’nun elden kaçmasında hatanın kendilerinde olduğunu belirtti.

40 MİLYON LiRAYA MAL OLACAK

GSG Müdürü Yunus Akgül, yıkılan Avni Akyol Yüzme Havuzu’nun yerine yapılacak yeni salonla uluslararası standartta bir tesise kavuşulacağını ve salonun maliyetinin ise 40 milyon lira olacağını ifade etti.
Sabah 


Geri Dön