02 / 05 / 2024

SRC Yapı Fransa'ya tesis kuracak!

SRC Yapı Fransa'ya tesis kuracak!

Dünyanın 40 ülkesine jakuzi, küvet ve duş sistemleri ihracatı yapan SRC Yapı, dünyanın en büyük yapı marketi zincirlerinden İngiliz Kingflsher'a mal satmak için son aşamaya geldi...



Dünyanın 40 ülkesine jakuzi, küvet ve duş sistemleri ihracatı yapan SRC Yapı, dünyanın en büyük yapı marketi zincirlerinden İngiliz Kingflsher'a mal satmak için son aşamaya geldi. Nisan'da İngiliz şirkete ihracata başlayacaklarını ifade eden SRC Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Sürücü, Kingfısher'a ihracat yapmanm ciroyu yüzde 300 artıracağını ifade etti. Sürücü, şirketin.geçen yıl ki cirosunun 70 milyon lira olduğuna değinerek, "Sadece ülkemizdeki 20'ye yakın Koçtaş mağazasma yaptığımız satış ciromuzun yüzde 35'ine tekabül ediyor. Kingfisher daha büyük hacimlerle iş yapıyor" dedi. 


Fransa'ya fabrika kuracak SRC Yapı Nisan'da ihracata başlama olasılığına karşılık siparişleri iyi yönetme adına tedbir olarak Fransa'da bir büyük depo ve montaj fabrikası kurmak için kolları sıvadı. -Nitekim dünyanın epey büyük bir şirketinin siparişlerine yetişmek için sadece Türkiye'den tırla mal göndermek yetersiz kalacaktı' diyen Sürücü, zaten Romanya ve Bosna Hersek'te ki Kingfısher'lara yılbaşından itibaren kısmen mal vermeye başladıklarını ifade etti. 


'Daralmadan etkilenmeyiz' SRC Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Sürücü, bu sene sürekli dile getirilen inşaat sektörü ile ilgili ekonomik kriz öngörülerine yönelik, "Bizim gibi tüketiciye direkt dokunan şirketlerin olası daralmadan etkilenme ihtimali pek yok" dedi. 

Irak'a müdürlük SRC Yapı, Kuzey Irak ve çevresinden gördüğü talep üzerine Irak'ta da bölge müdürlüğü Abdurrahman Sürücü kurmaya karar verdi. 


Irak ofislerinin önümüzdeki ay içinde açılmasını planladıklarını söyleyen Abdurrahman Sürücü, "İhracatın yüzde 10'unu Kuzey Irak'a yapıyoruz. 


Bu sebeple Erbil'de bir komite merkezi elzemdi" dedi. Şirket bu sene ilk 3 ayda geçen yü aynı döneme kıyasla cirosunu yüzde 60 artırdı. 


Posta Gazetesi 



Geri Dön