17 / 05 / 2024

SSK, BağKur emeklilerine Temmuz'da ne kadar zam gelecek? Yeni rakamlar bir bir sıralandı! Emekliler dikkat! 

SSK, BağKur emeklilerine Temmuz'da ne kadar zam gelecek? Yeni rakamlar bir bir sıralandı! Emekliler dikkat! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde emekli maaşı ile bayram ikramiyelerinin yeniden düzenleneceğini müjdelemişti. Peki SSK, BağKur emeklilerine Temmuz'da ne kadar zam gelecek? İşte o hesaplama...



En düşük emekli maaşının yüzde 36 yükselişle 7 bin 500 TL yapılmasından sonra bu tutardan fazla maaş alan emeklilere refah payı da verilecek. 

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin taban maaşından itibaren aylıklarda kademeli artış uygulanarak, daha düşük maaş alan emeklilere verilecek zam oranı daha yüksek olacak.

Kademeli artışta 14 bin TL alan yüzde 45 zam formülüne göre temmuz ayı itibariyle 20 bin 300 TL emekli maaşı alacak. Diğer yandan bugün 16 bin TL maaş alan, yüzde 40 artışla 22 bin 400 TL, 21 bin TL aylık alan da yüzde 35 yükselişle 28 bin 350 TL aylık alacak.

SSK, BağKur emeklilerine Temmuz da ne kadar zam gelecek? Yeni rakamlar bir bir sıralandı! Emekliler dikkat! 

En düşük emekli aylığının yükseltilmesinden sonra yapılacak olan bu kademeli artış, doğrudan 6 milyon emeklinin maaşını etkileyecek. 

Ocak ayında memur ve emekli aylıklarına yüzde 30 oranında zam uygulanmıştı. zam yapıldı. Memur aylıklarına yapılan zammın 13.52 puanı, SSK ve BAĞ-KUR maaşlarına uygulanan zammın da 14.60 puanı normal zammın dışındaki refah payından meydana geldi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'nin seçimlerden sonra yeniden çalışmaya başlamasıyla yapılacak ilk işlerinden birinin 7 bin 500 TL'den fazla emekli maaşı alanların sevindirilmesi olacağına dikkat çekmişti. 

Piyasalarda Mehmet Şimşek rüzgarı! Amerikan yatırım bankası Goldman Sachs dolar tahminini güncelledi!

Geçtiğimiz hafta hangi yatırım aracı kazandırdı? En çok kazandıran yatırım aracı hangisi? O rakamlar tek tek belli oldu!

Yeni evlenecekler müjde! 150 bin TL'lik faizsiz evlilik kredisi veriliyor! 

Beklenen Marmara depremindeki hasar, Güneydoğu'daki 11 ilin toplamını geçer: En az 7.2 büyüklüğünde olacak!

 


Geri Dön