27 / 04 / 2024

SSK ve BAĞ-KUR emeklisi dört gözle bekliyordu! İşte zamlı maaşların yatacağı tarihler

SSK ve BAĞ-KUR emeklisi dört gözle bekliyordu! İşte zamlı maaşların yatacağı tarihler

Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla maaşlara yansıyacak zam oranları netleşti. Memur ve emekli zamlı maaşları için ödeme takvimi belli oldu.



Milyonlarca memur ve emeklinin beklediği enflasyon rakamları duyuruldu. Açıklanan rakamlarla birlikte maaşlara yansıyacak zam oranları da belli oldu. 6 aylık enflasyon farkından doğan maaş zamları memur ve memur emeklisi için yüzde 41,85, SGK ve BAĞ-KUR emeklileri emekli içinse yüzde 42,35 seviyesine yükseldi. Böylece 6 bin 500 TL seviyelerinde olan en düşük memur maaşı 9 bin liranın üzerine yükselecek. Bununla birlikte yüzde 41,85'lik enflasyon oranı artışının ardından 4 bin 289 lira olan en düşük emekli maaşı ise 6 bin lira dolaylarına yükseldi.

EMEKLİ VE MEMUR MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?
27 Haziran tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ayrıca memurların Temmuz ayı bayram maaşlarının Kurban Bayramı öncesinde zamlı haliyle ödeneceğini ifade etmek istiyorum. Temmuz ayı memur maaşları 8 Temmuz'da zamlı halde hesaplarda olacak” diye konuştu. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön