13 / 05 / 2024

Staj ve çıraklık mağdurlarına duyuruldu! Meclis tarih verdi!

Staj ve çıraklık mağdurlarına duyuruldu! Meclis tarih verdi!

Staj ve çıraklık mağdurları uzun bir süredir meclisten çıkacak haberi bekliyorlardı. İşte bu konuda yaşanan son gelişmeler!



Muhalefet kanadından üst üste staj ve çıraklık mağdurları için emeklilik müjdesi geldi. İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, şu sıralarda yapılan düzenlemede yer almasa da ileri bir tarihte Meclis'in staj ve çıraklık mağdurları için toplanacağını ve bu mağduriyet son bularak, 250 bin staj sigortası girişlinin de emeklilik haklarının teslim edileceğini bildirdi.

EYT'lilerin emekli olmasının yolu da şimdilerde "kısa süreli çalışma" olarak gözüken statülerinin, Meclis'e gelecek bir torba yasa ile "uzun süreli çalışma" durumuna getirilmesinden geçmektedir. Meclise mart veya nisan ayında gelmesi beklenen torba yasa ile staj faaliyetinin "uzun süreli çalışma" şeklinde yasalaşması ve bu değişiklikten sonra 8 Eylül 1999 yılından önce staj yapmış kişilerin doğrudan emekli olabileceği düşünülüyor.

EYT düzenlemesi, akşam saatlerinde bütün partilerin oy birliği ile kabul edildi. Bu gelişme ile beraber EYT düzenlemesi ilerleyen günlerde Resmi Gazete'de yayımlanarak yasalaşacağı belirtildi.

"BU YASA ÇIKACAK VE MAĞDUR İNSAN KALMAYACAK"

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta'nın açıklamalarından sonra Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Uzmanı olan Onur Önal da, stajyerler için umut dolu sözler söyledi. Önal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "İki Şüreka el ele vermiş, sürekli Staj ve Çıraklık yasası çıkmayacak, böyle bir çalışma yok diyorlar. Böyle diyorlar ve sonra her gün tag çalışması yapılıyor. Size söyledim bu yasa çıkacak ve bu mağdur kişilerin mağduriyeti üzerinden sivrisinek gibi ikbal arayamayacaksınız" ifadelerine yer verdi.

SGK Uzmanı Onur Önal, bugün Meclis'ten geçen EYT'de staj mağdurlarının yer almamasının sürpriz olmadığını belirterek, önümüzdeki ay yapılması planlanan torba yasa ile beraber 8 Eylül 1999 öncesi staj ve çıraklık girişi olan kişilerin de emeklilik hayallerine kavuşacaklarını belirtti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön