24 / 05 / 2024

Stajyer ve kalfa maaşlarına da zam geldi! En yüksek stajyer maaşı kaç lira olacak?

Stajyer ve kalfa maaşlarına da zam geldi! En yüksek stajyer maaşı kaç lira olacak?

Stajyer ve kalfa olarak çalışan öğrencilerin alacağı maaşlara asgari ücretle beraber zam geldi. İşyerlerinin mesleki eğitim kapsamında çalışanlara asgari ücrete orantılı olarak yapacağı zam miktarı netleşti.



EN DÜŞÜK 1.710 LİRA ÖDENECEK

Asgari ücretliler için açıklanan yüzde 34 ara zam oranı stajyerlere ödenecek maaşı miktarının belirlenmesinde de temel oluyor. Yeni asgari ücret miktarı üzerinden işyerleri stajyerlere net asgari ücret rakamının en az yüzde 30’u oranında ücret ödeyecek. Buna göre, stajyerlere ödenecek en düşük maaş 1.276 TL’den 1.710 TL’ye çıktı.

Sabah Gazetesi’nin haberine göre, işyerinin kaç çalışan istihdam ettiği ve asgari ücret miktarı, stajyer maaşını belirliyor.

En düşük miktar asgari ücretin yüzde 30’u oranında oluyor ve bundan daha düşük ödeme yapılamıyor. Stajyer maaşlarında üst sınır ise bulunmuyor.  İşyeri eğer 20 ya da daha fazla kişi istihdam ediyorsa asgari ücretin yüzde 30’undan düşük ödeme, 20 kişiden daha az kişi çalıştırıyorsa yüzde 15’inden düşük ödeme yapamıyor.

İŞTE YENİ STAJYER VE KALFA MAAŞLARI

Kalfalık statüsü kazanan 12'nci sınıf öğrencileri ise asgari ücret miktarının yüzde 50'si ve yukarısında ücret alıyor.

 Stajyer ve kalfa maaşlarına da zam geldi! En yüksek stajyer maaşı kaç lira olacak?

Yeni asgari ücretin belirlenmesiyle birlikte  en düşük stajyer maaşı 1.710 liraya, 20'den fazla çalışan istihdam eden işyerlerinde ise 3.420 TL’ye çıkacak.

Kalfalık statüsü kazanan öğrencilerin maaşları eski miktar olan 4.253 TL’den 5.701 TL’ye yükselecek. Eğer öğrenci bir kamu kurumunda staj yapıyorsa,  Temmuz ayından başlayarak 11.402 lira olan asgari ücret miktarı oranında maaş ödemesi alacak.

Mısır Çarşısı’nda Kurban Bayramı bereketi! Bayram alışverişi yapmak isteyenler akın etti!

Rusya’da darbe girişimi Türkiye’ye bilet fiyatlarını patlattı!

Sosyal medyada gündem olmuştu! Tarım Bakanı Yumaklı’dan ferahlatan açıklama: Et ürünlerinde taviz yok!


Geri Dön