16 / 05 / 2024

StarCity'ye 24 yeni kiracı geldi!

StarCity'ye 24 yeni kiracı geldi!

StarCity Outlet Center, İstanbul Yenibosna'da kapılarını açalı tam dört yıl oldu. Altınyıldız Fabrikası'nın yerine yapılan bu alışveriş merkezinin yüzde 60'ı Yıldız Holding'e, yüzde 40'ı ise Boyner Holding'e ait...





StarCity Outlet Center, İstanbul Yenibosna'da kapılarını açalı tam dört yıl oldu. Altınyıldız Fabrikası'nın yerine yapılan bu alışveriş merkezinin yüzde 60'ı Yıldız Holding'e, yüzde 40'ı ise Boyner Holding'e ait. AVM'nin fiilen yönetimini de Yıldız Holding yürütüyor. StarCity Outlet'te son altı aydır ciddi değişiklikler yaşanıyor. 


AVM yönetimi son aylarda 24 yeni kiralama yaptı. Son olarak Mudo Outlet, AVM'den çıktı. Onun yerine Tekzen Yapı Market'in bin 485 metrekarelik satış alanına sahip olan marketi 16 Mayıs'ta açılacakmış. 

Desa'nın ise AVM'deki yeri değişmiş, üst kata çıkmış. Onun yerine Karaca Home'un açıldığını belirtelim. StarCity'deki bu hızlı trafik bir yıl önce yaşanan yönetim değişikliği ile ilgili. Bursa As Merkez AVM'nin yönetim kurulu üyesi ve genel müdürü Fahir Çam, bir yıl önce StarCity'in genel müdürlüğünü üstlenmişti. Önce stratejileri oluşturan Çam ve ekibi altı ay önce de yeniden kiralamalar için düğmeye bastı. 


Çam görevi devraldığında yüzde 84 doluluğu olan AVM'nin şu anda doluluk oranı yeni kiralamalarla yüzde 98.5'e ulaşmış. Defacto'dan eBebek'e Y-London'dan Aker Giyim'e 24 yeni marka StarCity'e gelirken dört marka çıkmış. Peki bu değişim AVM'nin rakamlarına nasıl yansıdı? Öğrendiğimize göre son beş aydır (Aralık 2013-Nisan 2014) AVM'nin cirosunda yüzde 30, ziyaretçi sayısında da yüzde 20 artış olmuş.


PARA


Geri Dön