09 / 05 / 2024

Steam'ın bu kararı oyun canavarlarını üzecek! Dolara karşı koyamadı

Steam'ın bu kararı oyun canavarlarını üzecek! Dolara karşı koyamadı

Dünyanın en meşhur oyun platformu Steam, oyuncuları üzecek bir duyuru yaptı. Dolar kurunun dalgalanmasından etkilenen Steam zam yapma kararı aldı.




 Steam, Amerikalı bir video oyun geliştiricisi, yayıncısı ve dijital dağıtım şirketi olan Valve Corporation tarafından geliştirilen bir dijital dağıtım platformudur.  Steam, kullanıcıların kişisel bilgisayarlarında video oyunları satın almaları, indirmeleri ve oynamaları için bir yol sağlar. İlk olarak 2003 yılında Valve'ın kendi  oyunlarını dağıtması için piyasaya sürüldü, ancak daha sonra diğer oyun geliştiricilere açıldı.

Uzun bir süre Türk oyunculara büyük avantajlar sunan ve dolar kurunun 10-TL’nin üzerine yerleşmesinin akabinde bile hesaplama aracında 1,8-TL’yi baz almaya devam eden Steam,  kurun 18-TL’nin üzerine çıkmasıyla birlikte bu kararını daha fazla sürdüremedi ve önerilen fiyat hesaplama aracındaki döviz kurunu 10-TL seviyesine çıkarttı.

Steam’in yeni zamları, tüm oyuncuların keyfini kaçırdı

Aslında hala neredeyse yarı yarıya bir koruma söz konusu ancak hesaplama aracındaki kurun 5’e katlanması pek çok oyunun da bu doğrultuda zamlanmasına sebep oluyor. Bu hafta ortaya çıkan yeni zamlı ücretler ise, kimi oyunların bu derece bile üzerinde zamlandığını görmemizi sağladı. Bu konuda en çok orana sahip olan isim Quadrobat isimli oyun olurken, önceki  haftaya kadar 2,10-TL’den satılan bu oyunu satın alabilmek için artık 33,00-TL ödemek gerekiyor.

 Steam ın bu kararı oyun canavarlarını üzecek! Dolara karşı koyamadı

Biraz daha popüler oyunlara bakılırsa, Injustice 2 Legendary Edition’ın ücretinin 99,00-TL’den 799,00-TL’ye yükseldiğini, Kombat Pack 2’nin ücretinin artık 31,00-TL yerine 269,00-TL olduğunu ve VR HOT oynayabilmek içinse artık 61,00-TL yerine 399,00-TL ödemek gereceğini hatırlatalım.


Geri Dön