01 / 09 / 2024

Strateji belirlendi! Dudak uçuklatan rakam açıklandı 

Strateji belirlendi! Dudak uçuklatan rakam açıklandı 

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ocak ve Mart ayları arasında 120,7 milyar TL'lik iç borç servisine karşılık, 142,5 milyar TL iç borçlanmaya gidecek.



İÇ BORÇLANMA NEDİR?

bir ülkenin kendi vatandaşlarına veya iç piyasaya yönelik olarak yaptığı borçlanmadır. İç borçlanma, bir ülkenin kamuya ait kuruluşları tarafından yapılır ve genellikle tahvil ve bono gibi menkul kıymetler aracılığıyla gerçekleştirilir. İç borçlanma, bir ülkenin ekonomik durumunu ölçmek için kullanılan önemli bir göstergedir ve genellikle bir ülkenin dış borçlanma oranına göre düşük olarak kabul edilir.

Strateji belirlendi! Dudak uçuklatan rakam açıklandı 

İç borçlanma, bir ülkenin ekonomik büyümesini desteklemek ve hükümetin harcamalarını finanse  etmek için kullanılabilir, ancak aşırı borçlanma, ekonomik istikrarı tehdit edebilir ve finansal krizlerin oluşumuna neden olabilir.

 

"Düşler ülkesi” ABD vatandaşları da göç ediyor! Nereye gidiyorlar, neden gidiyorlar?

Benzin araç sahiplerini üzecek! İşte 30 Aralık Cuma güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!

Milyonları şoka uğratan rakam! Aralık ayı enflasyon beklentisini açıkladı

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön