04 / 05 / 2024

Strateji belirlendi! Dudak uçuklatan rakam açıklandı 

Strateji belirlendi! Dudak uçuklatan rakam açıklandı 

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ocak ve Mart ayları arasında 120,7 milyar TL'lik iç borç servisine karşılık, 142,5 milyar TL iç borçlanmaya gidecek.



Bakanlık, ocak-mart dönemine ilişkin iç borçlanma stratejisini açıkladı.

Buna göre Hazine, söz konusu dönemde 120,7 milyar TL'lik iç borç servisine karşılık, 142,5 milyar TL'lik iç borçlanma gerçekleştirecek. Hazine ve Maliye Bakanlığı, ocakta 55 milyar TL, şubatta 40 milyar lira ve martta 47,5 milyar TL iç borçlanmaya gidecek. Bakanlığın ocak-mart dönemi iç borçlanma stratejisinde, ocak ayında 46,3 milyar TL'lik iç borç servisine karşılık 55 milyar TL'lik, şubatta 32,5 milyar TL'lik iç borç servisine karşılık 40 milyar liralık, martta 41,9 milyar liralık iç borç servisine karşılık 47,5 milyar liralık iç borçlanma yapılması öngörülüyor. 18 tahvil ihalesi düzenlenecek

 

Strateji belirlendi! Dudak uçuklatan rakam açıklandı 

Ocak ayındaki iç borçlanmanın 49,1 milyar TL piyasadan, 3,3 milyar TL kamuya satışlardan, 2,6 milyar TL doğrudan satışlardan, şubat ayındaki iç borçlanmasının 34 milyar TL piyasadan, 3,6 milyar TL doğrudan satışlardan, 2,4 milyar TL kamuya satışlardan, mart ayındaki iç borçlanmanın ise 44,8 milyar TL'sinin piyasadan, 2,7 milyar TL'sinin kamuya satışlardan oluşması bekleniyor.

Bu dönemde 18 tahvil ihalesi düzenlenecek, 3 hazine bonosunun yeniden ihracı ve 2 kira sertifikasının doğrudan satışı gerçekleştirilecek. Ocakta 54,8 milyar TL'lik, şubatta 47,5 milyar TL'lik ve martta 88,5 milyar TL'lik ödeme yapılacak. Bu ödemelerin 70,1 milyar TL'si dış borç servisinden oluşacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön