28 / 04 / 2024

Suat Kılıç: Antalya spor kentine dönüşecek!

Suat Kılıç: Antalya spor kentine dönüşecek!

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: "Antalya, 61. Cumhuriyet Hükümetimizin ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde gençlerin adeta özlem duyduğu bir spor kentine dönüşecek, minnettarız" dedi




Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Milleti güneyle kuzeyle doğuyla batıyla birleştirdik, çözüm süreciyle birleştirdik, milli beraberlik ve kardeşlikle birleştirdik. Şimdi de ülkemizi 2023'e Cumhuriyet'in 100. yılına hazırlayacak projeleri inşallah Türkiye ve Antalya'da gerçekleştireceğiz" dedi.


Başbakan Erdoğan'ın katıldığı toplu açılış töreninde konuşan Bakan Yıldırım, bugün Antalya'nın tarihi bir gün yaşadığını söyledi. Dün ve bugün Antalya'da yapımı tamamlanan birçok eserin açılışının gerçekleştirildiğine değinen Yıldırım, bunların arasında dün açılan Gazipaşa Havalimanı'nın da bulunduğuna işaret etti.


Bugün açılışı yapılan projeler arasında yolların da bulunduğunu belirten Yıldırım, Antalya'ya önemli yol projeleri kazandırdıklarını anlattı. Antalya-Kemer-Tekirova yolunun bunların arasında yer aldığını bildiren Yıldırım, "Bu yol çok önemli bir yol. Yine Elmalı-Finike-Avlan Gölü geçişi, Korkuteli Çevreyolu, Antalya-Korkuteli-Burdur bölünmüş yol projesini de sayın Başbakanımızın katılımıyla bugün hizmete alıyoruz, hayırlı uğurlu olsun" dedi.


Bakan Yıldırım, 11 yıl boyunca "Durmak yok yola devam" sloganıyla ulaşım projelerine büyük önem verdiklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:


"Havayolunu halkın yolu yaptık. Antalya hava yolunda İstanbul ile yarışır hale geldi. Büyük, iki tane, birbirinden müstakil pisti olan dünyanın en gelişmiş havalimanını Antalya'ya kazandırdık. (Turizmin başkenti, meyveciliğin, sebzeciliğin, tarımın, başkenti Antalya'ya bu yakışır) dedik, yakışanı yaptık. Hayırlı uğurlu olsun. AK Parti iktidarından önce Antalya'da alt yapı yatırımları için, yollar için 1,5 milyar lira harcama yapılmış ama sayın Başbakanım, 11 yıllık iktidarımızda Antalya'ya yapılan ve devam eden yolların toplam yatırım miktarı 4,5 milyar lira. Tam üç katı. 10 yıl öncesine göre 3 kat daha fazla yatırımı liderliğinizde tamamladık. Antalya'mıza kazandırdık. Antalya'yı doğudan batıya, Korkuteli ve Burdur üzerinden Denizli'ye, Burdur ve Isparta üzerinden Ankara'ya bağlayan yolları bölünmüş hale getirdik. Daha birçok bölünmüş yol projesi de devam ediyor."


Bugün açtıkları yollar arasında tüneller de bulunduğunu dile getiren Yıldırım, şöyle devam etti:


"Kemer istikametinde, Tekirova istikametinde o zor ve geçit vermez dağları, coğrafyayı, dağları deldik, tünellerle geçtik. Hep dediğiniz bir şey var, (Biz Ferhat'ız, Şirin'e ulaşmak için gerekirse dağları deleriz, milletimizle buluşuruz, onların gönülleriyle buluşuruz). Biz de bu talimatla yolları deldik, milleti güneyle kuzeyle doğuyla batıyla birleştirdik, çözüm süreciyle birleştirdik, milli beraberlik ve kardeşlikle birleştirdik. Şimdi de ülkemizi 2023'e Cumhuriyetin 100. yılına hazırlayacak projeleri inşallah Türkiye ve Antalya'da gerçekleştireceğiz."


- "Antalya, spor kentine dönüşecek*


Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da Yüzüncü Yıl Spor Tesisleri inşaat alanından canlı bağlantıyla törene katıldı. Kılıç, yaptığı konuşmada, eş durumundan Antalyalı olduğunu söyledi. Antalya'nın destek ve teşviklerle gerçek bir spor kentine dönüştüğünü belirten Kılıç, sözlerine şöyle devam etti:


"33 bin kişilik UEFA standartlarına uygun stadyum inşaatımız tüm hızıyla devam ediyor. İnşallah 2014 yılı sonunda hizmete açılacak. Bugün 10 bin kişilik spor salonunun temeli atılacak. 2014 sonunda bu da hizmete açılacak. Her ikisi arasında Avrupa'nın sayılı, Türkiye'nin en büyük olimpik, kapalı, atlama kuleli, 3 bin seyirci kapasiteli yüzme havuzunun inşaatına başlayacağız. Cimnastik salonu, çok amaçlı antrenman sahaları, buz pateni sahaları, okçuluk tesisleri, tenis kortları, atletizm ve diğer tesisleriyle Antalya, 61. Cumhuriyet Hükümetimizin ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde gençlerin adeta özlem duyduğu bir spor kentine dönüşecek, minnettarız."


Bakan Kılıç daha sonra Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla butona bastı.


- "Antalya'ya yatırım yağıyor"


Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, dünden bugüne 1 milyar liradan fazla değer ifade eden bitmiş tesislerin açılışını yapmaya devam ettiklerini kaydetti. 


Antalya'nın bir turizm ve tarım kenti olduğuna dikkati çeken Öztürk, "Antalya, Türkiye'nin 6. büyük ili. Buraya yakışır yatırımlar her gün yapılmaya devam ediyor. Antalya'ya yatırımlar yağıyor. Kısa aralıkla açılış yapılıyor, her açılış bir o kadar değer ifade ediyor" dedi.


Gerçekleştirilen törenle 10 bin kişilik spor salonu, 33 okul, 4 yükseköğretim binası, 5 cami, 4 Kur'an kursu, 7 spor tesisi, 5 kamu hizmet binası, 3 sağlık tesisi, 24 altyapı ve içme suyu tesisi, 3 bölünmüş yolun da arasında olduğu 109 projenin açılışı yapıldı. Tesisler toplam 678 milyon 377 bin 487 liraya mal oldu.


Törene Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mevlüt Çavuşoğlu ve Menderes Türel, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, eski Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül,  TOKİ  Başkanı Ahmet Haluk Karabel, AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit, AK Parti Antalya milletvekilleri Hüseyin Samani, Sadık Badak, Gökçen Özdoğan Enç ve AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse de katıldı.


AA


Geri Dön