04 / 05 / 2024

Suat Kılıç: Hem binaları hem gönülleri inşa ediyoruz!

Suat Kılıç: Hem binaları hem gönülleri inşa ediyoruz!

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, ''Birileri enkazcılık yapıyor, yıkıyor, tarumar ediyor, biz ise hem binaları hem de gönülleri inşa ediyoruz'' dedi



Bakan Kılıç, Atatürk Şehir Stadyumu arkasında 1500'ü kapalı 4500 metrekarelik alan üzerine inşa edilen Van Ferdi Sporlar Merkezi'nin açılış törenine katıldı. 


Burada, kendisini karşılayan çocuklarla bir süre sohbet eden Kılıç, çocuklar arasında bulunan ve üzerlerinde Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe forması bulunan 3 çocuğun arkadaşlığının herkese örnek olması gerektiğini söyledi. 


Bakan Suat Kılıç, törende yaptığı konuşmada, Ferdi Sporlar Merkezi'ni Vanlı gençlerin hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, Van ve Erciş ilçesinde birer adet gençlik merkezi kuracaklarını söyledi.


Terör örgütünün gerçekleştirdiği eylemlere dikkati çeken Bakan Kılıç, şunları kaydetti: 


''Türkiye'de, birilerinin işinin yıkmak, bizim işimiz ise yapmak. Kimileri şantiyeden işçi kaçırır, iş makinelerini yakar, yapılanın dibine dinamit koyar, yok etmeye çalışıyor. Biz ise Allah'a binlerce kez şükürler olsun, başta Sayın Başbakan'ımız, bütün bakanlarımız, hükümetimiz; milletimiz için, sizin için, Van'daki kızlarımız, delikanlılarımız için çalışmaya gayret ediyoruz. Birileri enkazcılık yapıyor, yıkıyor, tarumar ediyor. Biz hem binaları, hem de gönülleri inşa ediyoruz.'' 


Kılıç, kendisini dinleyen çocuk ve gençlere de seslenerek, konuşmasına şöyle devam etti: 


''Biz bugünüz, siz ise Van'ın geleceğisiniz. Sadece Van'ın değil, Doğu Anadolu'nun, Türkiye'nin geleceğisiniz. İşte bayrak, hepimizin bayrağı. Millet, hepimiz bir milletiz. Devlet, hepimizin devleti. Vatan, hepimizin vatanı. Bizde kepenk kapattırmak, eylem yaptırmak, işçi kaçırmak yok. Biz sizin emrinizde, hizmetinizde, sizin ihtiyaçlarınızı gerçekleştirmenin gayesindeyiz. Spor yapın, kitap okuyun, kütüphanelerden yararlanın, genel kültürünüzü artırın, saz çalın, şarkı söyleyin, bilgiyi öğrenin, geleceğe hazırlanın. Çünkü anne, babaların umudu siz gençlersiniz. Okumayan anneler, 'kızım okusun, hayatını kurtarsın' diye, okumayan babalar, 'oğlum, kızım okusun, geleceğini de ailelerini de kurtarsın' diye hayal kuruyor. Bu hayalleri boşa çıkarmamanız lazım. Biz size gereken desteği sağlamaya devam edeceğiz. Bizim yapacağımız iş ne ise sizin yapacağınız da o. Biz binaları ve gönülleri inşa etmeye gayret edeceğiz, siz ise kıymet bilecek, değer vererek geleceğimizi kurmanın çabası içinde olacaksınız.'' 


Vali Karaloğlu


Vali Münir Karaloğlu ise Ferdi Sporlar Merkezi'nde 5 adet antrenman salonu, fitness salonu, eğitim ve dinlenme odaları bulunduğunu bildirerek, Van'ın, zeki ve çevik gençler ile sporcu merkezi bir il olduğunu dile getirdi. 


Sinop'ta bugün yapılan Boks Şampiyonası'nda Vanlı iki sporcunun, kilolarında Türkiye birincisi olduğunun müjdesini veren Karaloğlu, Sakarya'da devam eden Türkiye Kano Şampiyonası'na Van'dan katılan bir sporcunun Türkiye birincisi olduğunu ifade etti. 


Van ve çevresinin yatırım için olağan üstü bir güzelliğe ve öneme sahip olduğunu anlatan AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk de bölgeye gelecek yatırımların önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini söyledi. 


''BDP'nin huzura katkı sağlaması lazım''


Kayatürk, engellerin kaldırılmasıyla her şayin çok daha güzel olacağına değinerek, şöyle dedi: 


''Burada herkesin elini taşın altına koyması lazım. Eğer Van'a ve bölgeye yatırım getirilmesi isteniyorsa, öncelikle herkesin şiddet, kin ve nefret politikalarından sıyrılması lazım. Bugün devletin hizmetleri gelmekte, ama devletin hizmetleri tek başına bir memleketin kalkınmasında önemli bir rol oynayamaz. Güzele, huzura, barışa kapı açmak gerekir. 


AK Parti olarak, biz yatırımların gelmesinde bölge milletvekilleri canla başla çalışıyoruz. Bizim gösterdiğimiz duyarlılığı başka hareketlerin, özellikle bölgenin önemli bir unsuru olan BDP'nin göstermesi, huzura katkı sağlaması lazım. Belki de onların aktörlerinin, Karayılan'dan daha sert demeçler vermekten kendilerini bir an önce alıkoyması gerekir. Biz ancak bölgeye bu şekilde huzur getirebiliriz. Bu bölgenin huzuruna hizmet etmedikçe, yatırıma hizmet etme şansımız yok.'' 


Konuşmaların ardından Bakan Kılıç, Vali Karaloğlu, AK Parti Van milletvekilleri Kayatürk, Gülşen Orhan, Mustafa Bilici ve Fatih Çiftçi merkezin açılış kurdelesini kesti. 


Merkez salonlarını gezen ve burada sporcularla sohbet eden Bakan Kılıç ile beraberindekiler, daha sonra Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) yerleşkesinde yaptırılan öğrenci yurtlarının inşaatında incelemelerde bulundu. 


Kılıç, kentteki programının ardından uçakla Ankara'ya gitti.


AA


Geri Dön