03 / 05 / 2024

Suat Kılıç, Eskişehir'e gidip stadyum incelemelerinde bulundu!

 Suat Kılıç, Eskişehir'e gidip stadyum incelemelerinde bulundu!

Eskişehir'de yapılması planlanan yeni stadyum için incelemelerde bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, yeni yapılacak olan stadyumun nereye yapılacağı hakkında bilgi aldı




Eskişehirspor’a yapılacak yeni stadyum için bölgeye incelemeye giden Gençlik ve spor Bakanı Suat Kılıç, birtakım incelemelerde bulundu. Bakan Kılıç, Atatürk Stadyumu’nda hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra yeni stadın yapılacağı bölge hakkında bilgi aldı. 


Bakan Kılıç yeni yapılacak stadyum için şunları söyledi:


15 günden 15 güne kapıları açılan bir bina değil, ayın her günü açık olan bir yaşam alanı yapıyoruz.


Eskişehir’de yeni yapılacak yatırımları yerinde incelemek için Eskişehir'e giden Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Vali Dr. Kadir Koçdemir’i ziyaret ettikten sonra Eskişehir’e yapılacak olan yatırımlar hakkında açıklamada bulundu. Bakan, gelecek yıllarda spor alanında yeni projelerin hayata geçeceğinin sinyallerini vererek Eskişehir’in üniversite kenti olduğuna da dikkat çekti. Kılıç, “Genç nüfus potansiyelinden daha fazla sayıda milli sporcu nasıl çıkarabiliriz, buna yönelik çalışmaları devam ettireceğiz.” diye konuştu.


Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve beraberindeki heyet daha sonra yeni stadyumun yapılmasının ardından görevini tamamlayacak olan Eskişehir Atatürk Stadyumu’nu ziyaret etti. Saha içinde stadyum yetkililerinden bilgi alan Kılıç, 15 Temmuz’da yapılacak olan Ak Parti Eskişehir İl Kongresi için yapılan çalışmaları da inceledi. Burada beraberindekilerle hatıra fotoğrafı çektiren Kılıç, Eskişehirspor’un başarılarını yeni stadyumunda devam ettirmesi temennisinde bulundu. Eskişehirspor İkinci Başkanı Molla Şahbaz, Bakan Kılıç’a Eskişehirspor forması ve atkı hediye etti. 


Bakan Kılıç, daha sonra yeni stadyumun yapılacağı Sazova bölgesindeki araziyi inceledi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkililerinden bilgi alan Bakan, yeni stadyumun bir yaşam alanı olacağını söyledi. Kılıç, “Buraya bir beton yığını yapmıyoruz. Şehirde bir yaşam alanı yapıyoruz. Alışveriş merkezi ve 5 yıldızlı bir otel konsepti formatı getiriyoruz. 15 günden 15 güne kapıları açılan bir beton yığını değil, bu aynı zamanda şehirdeki en büyük futbol kulübünün alışveriş merkezlerini barındıran, bütün tribün altları şehirdeki futbol dışındaki farklı spor branşlarına hizmet etmek üzere antrenman salonlarıyla dolu olan bir tesis olarak dizayn ediyoruz.” dedi.


Yeni yapılacak stadyumun mimarisinde bir futbol topunun hareket halindeki dinamizminden esinlenildiğine değinen Kılıç, bu sayede futbol ile felsefi bir bağın kurulduğu belirtti. Bakan, yeni stadyumun bitiş tarihi için ise, “Bu yıl ihale sürecini tamamlamayı ve kaba inşaatına başlamayı hedefliyoruz. Bunun ardından en geç iki yıl içerisinde de stadyumun tamamlanmasını planlıyoruz.” açıklamasında bulundu.


Kılıç, ayrıca Anadolu Üniversitesi İki Eylül Kampüsü’ne yapılacak olan bin 500 kişilik yeni yurt binasının arsasında incelemelerde bulundu. 





Geri Dön