27 / 04 / 2024

Şubat ayında en fazla kazandıran yatırım aracı kripto paralar oldu

Şubat ayında en fazla kazandıran yatırım aracı kripto paralar oldu

Şubat ayı küresel piyasalardaki belirsizlikler ile geçti. ABD Merkez Bankası Fed’in yüksek enflasyon endişesi nedeniyle faiz artırımlarına devam edeceği beklentisi pay piyasalarını ve altını olumsuz yönde etkilerken, kripto paralar kazandırdı.



Küresel piyasalardaki belirsizlikler devam ederken, kripto paralar şubat ayında en çok kazandıran yatırım araçları arasında yerini aldı. Kripto paralar, altın ve pay piyasalarına kıyasla şubat ayının en fazla kazandıran yatırım aracı oldu.

Şubat ayında en fazla kazandıran yatırım aracı kripto paralar oldu

Kripto para piyasalarını değerlendiren Bitay Araştırma Departmanı Analisti Betül Yavuz, şubat ayını geride bırakırken bu ayın kazanan yatırım aracının kripto paralar, kaybedenlerinin ise altın ve pay piyasaları olduğunu ifade etti.

Bitcoin’in 23 bin dolar üzerinde kalma çabasında olduğunu ve bugün 23 bin 375 dolar seviyelerinde fiyatlandığını kaydeden Yavuz’un verdiği bilgilere göre, Ethereum da bin 628 dolar seviyelerinde yani önemli bir desteğin üzerinde fiyatlanıyor. Ethereum’un, Bitcoin’e kıyasla daha iyi bir performans göstermeye devam ettiğini belirten Betül Yavuz, “Amerika’da dün açıklanan dayanıklı mal siparişlerine ilişkin aylık veriler beklentinin üzerinde gerçekleşince Bitcoin’in yakaladığı yükseliş kalıcı olamadı. Coinbase’in Binance USD (BUSD) alım-satım işlemlerini durduracağına ilişkin açıklamalar üzerine geri çekilmeler yaşandı” diye konuştu.

Vadeli endekslerde yatay bir şekilde negatif seyir gözlendiğini belirten Bitay Araştırma Departmanı analisti Betül Yavuz, kripo para piyasalarının toplam piyasa değerinde 1,02 trilyon dolar seviyelerinde geri çekilmeler mevcut olduğunu vurguladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön