09 / 05 / 2024

Şubat ayında en fazla kazandıran yatırım aracı kripto paralar oldu

Şubat ayında en fazla kazandıran yatırım aracı kripto paralar oldu

Şubat ayı küresel piyasalardaki belirsizlikler ile geçti. ABD Merkez Bankası Fed’in yüksek enflasyon endişesi nedeniyle faiz artırımlarına devam edeceği beklentisi pay piyasalarını ve altını olumsuz yönde etkilerken, kripto paralar kazandırdı.



BİTCOİN’DE DESTEK SEVİYESİ

 Şubat ayında en fazla kazandıran yatırım aracı kripto paralar oldu

Betül Yavuz’un yaptığı değerlendirmelere göre, Bitcoin, şimdilik iki önemli seviye arasında yatay bir şekilde hareketini sürdürüyor. Aşağı doğru bir harekette ilk önemli destek olarak 23 bin 275 dolar seviyesinin tekrar edilebeceği öngörülüyor. Bu seviyenin kırılması halinde 23 bin 100 dolar, ardından ise 22 bin 720 dolar seviyelerine kadar bir geri çekilme söz konusu olabilir. Yukarıya doğru  bir harekette ise 23 bin 630 dolar seviyesinin ilk önemli direnç seviyesi olacağını öngören Betül Yavuz, bu seviyenin kırılması ve kalıcılık sağlaması durumunda 23 bin 950 dolar, ardından ise kanalın orta bandı olan 24 bin 450 dolar seviyesinin karşılanabileceğini tahmin ediyor.

BORSADA NEGATİF SEYİR SÜRÜYOR

Öte yandan ABD’de enflasyonun bir süre daha yüksek seyrini sürdüreceğine ilişkin endişeler nedeniyle pay piyasalarındaki negatif seyir devam ediyor. Yüksek enflasyon endişesine bağlı olarak piyasalarda ABD Merkez Bankası Fed’in faiz artırımlarına devam edeceği beklentisi pay piyasalarını olumsuz yönde etkiliyor. ABD’de Dow Jones endeksi açılışta, yüzde 0,05 değer kaybederek 32.873,47 puana geriledi. S&P 500 endeksi yüzde 0,13 azılışla 3.977,19 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 0,14 değer kaybederek 11.451,05 puana geriledi. Ülkede mal ticareti açığı, ocak ayında aylık bazda yüzde 2 oranında yükselerek 91,5 milyar dolar olarak gerçekleşti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön