03 / 05 / 2024

Sudanlı 30 dev şirket yatırım için Trakya'da!

Sudanlı 30 dev şirket yatırım için Trakya'da!

MÜSİAD Fuarı için Türkiye'ye gelen Sudanlı işadamları yeni fırsatlar aramak için Trakya bölgesini gezdi. Ziyarette, somut işbirlikleri ve yatırım için ilk adımlar atıldı..



MÜSİAD Fuan'na katılmak üzere Türkiye'ye gelen Sudanlı 30 iş adamı, Trakya'daki yatırım ortamı hakkında bilgi alıp, iş adamlarıyla ikili görüşmeler yaptı. 15. MÜSİAD Fuarına katılmak üzere Türkiye'de bulunan farklı sektörlere mensup Sudanlı iş adamları, Çorlu'da Trakya Bölgesel İş Forumuna katıldı. 


Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) ve MÜSİAD iş birliğiyle organize edilen Trakya Bölgesel İş Forumunda yaptığı açıklamada, Sudan ve Türkiye arasındaki ekonomik verilere ilişkin bilgiler verdi. 


İki ülke arasındaki ticari hacmin istenilen düzeyde olmadığını ifade eden Yerlikaya, "Türkiye ve Sudan arasındaki ticari hacim. 500 milyon dolar civarında. Ancak bu rakamın birkaç yıl içinde 1 milyar dolara çıkarılması gerekiyor. Aynı dine inanan insanların birbirlerini daha yakından tanımaları gerekiyor" şeklinde konuştu. 


Yerlikaya. önümüzdeki yılın üçüncü çeyreğinde Sudan'dan 300 kişilik bir ticaret heyetini Tekirdağ'da üç gün ağırlamak istediklerini kaydetti. Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, TRAKYAKA'nın destek verdiği bu organizasyondan yeni iş birliklerinin doğacağına inandığını belirterek, Türkiye'nin Afrika'ya bakış açısının Avrupalılardan oldukça farklı olduğunu ve ilişkilerin kazan kazan düzeyinde ilerlediğini aktardı. 

Foruma, Sudanlı ve Trakyalı iş adamlarının yanı sıra protokol üyeleri ve basın mensupları katıldı. Forum çerçevesinde, Trakyalı ve Sudanlı iş adamları arasında yüz yüze yapılan ikili görüşmelerde, Trakya'da üretilen ürünlerin konuklara tanıtıldığı ve ağırlıklı olarak inşaat malzemeleri, tarım makineleri, plastik ürünler üreten firmalar arasında ikili görüşmeler yapıldığı kaydedildi. 


Sabah Ek


Geri Dön