19 / 05 / 2024

müsiad Trakya Bölgesel İş Forumu

müsiad Trakya Bölgesel İş Forumu

MÜSİAD Fuarı için Türkiye'ye gelen Sudanlı işadamları yeni fırsatlar aramak için Trakya bölgesini gezdi. Ziyarette, somut işbirlikleri ve yatırım için ilk adımlar atıldı..

Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya'dan kentsel dönüşüm açıklaması: Güvenli yapıların inşasında kentsel dönüşümün rolü büyük

Trakya Üniversitesi Doğal Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya, güvenli yapıların inşa edilmesinde kentsel dönüşümün öneminin büyük olduğunu açıkladı.

Trakya bölgesi yabancı yatırımcıların radarında! Çinli yatırımcılar Trakya'da fabrika arıyor!

Kahramanmaraş depremlerinin ardından Trakya bölgesi yatırımcıların yeniden gözdesi haline geldi. Yabancı yatırımcılar fabrika yatırımı için Trakya bölgesinde arayışa girdi.

Malatya, bölgesel tren seferleriyle Ankara-Sivas YHT'ye bağlanacak! 20 Haziran'dan itibaren yüzde 50 indirimli! 

TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Ufuk Yalçın, "20 Haziran tarihi itibarıyla hizmet vermeye başlayacak bölgesel tren seferleriyle Malatya'yı Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'na bağlayacağız" dedi ve hızlı tren ile Malatya-Sivas parkurunu birlikte kullananlara yüzde 50 indirim yapılacağını belirtti. 

THY bölgesel uçak projesini rafa kaldırdı

THY'nin pandemi sonrasında artan uçuş talebini karşılamak için 30 uçak alarak bölgesel uçuş filosu kurma planını rafa kaldırdı. İlk 9 ayda karını yüzde 500 artıran şirket yeni yatırım projesinden maliyet hesapları nedeniyle vazgeçtiği kaydedildi.

Adana Çukurova Bölgesel Havalimanı'nda uçuşlar 2022'de başlıyor!

Adana'da inşa edilen Çukurova Bölgesel Havalimanı için geri sayım başladı. Havalimanının 2022 senesinin son çeyreğinde açılması bekleniyor.

Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında son durum ne?

Mersin'de devam eden Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Havalimanında ilk etap çalışmalarının 2022'de bitirilmesi planlanıyor.  

Çukurova Bölgesel Yatırım ve Kalkınma Planı ile inşaat ve fabrikalar hareketlenecek!

Çukurova Bölgesel Yatırım ve Kalkınma Planı hazırladıklarını dile getiren Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, "Yeni üretim bölgeleri belirleyip bu alanlarda yapılacak yatırımın şekline kadar bir plan hazırladık" dedi.

Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın inşaatı 2 yılda bitecek!

Adil Karaismailoğlu, Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın yapım çalışmalarına ilişkin, "Şu an pist çalışmasının üzerindeyiz. İnşallah yıl sonuna kadar bütün altyapı çalışmalarımızı tamamlayacağız" dedi...

Çukurova Bölgesel Havalimanı için geri sayım başladı!

Temeli Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik tarafından atılan Çukurova Bölgesel Havalimanı için geri sayım başladı.

Müzeyyen Şevkin'den Çukurova Bölgesel Havalimanı ihaleleri hakkında soru önergesi! 

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Çukurova Bölgesel Havalimanı'na ilişkin yapılan ihaleleri meclise taşıdı. Şevkin, mecliste yanıtlanması istemiyle soru önergesi sundu...

Antalya'nın acil bölgesel planlaması yapılmalı!

Elazığ depreminin Akdeniz’in de içinde yer aldığı bölgenin tamamını etkilediği için uyarılar yapan Şehir Plancıları Odası Antalya Şubesi, acilen bölgesel planlama yapılmasını ve riskli yapılara çözüm getirilmesini istedi.

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31008 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çukurova Bölgesel Havalimanı 2 yılda tamamlanacak!

Mersin Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, 2 pisti ve alt yapısı tamamlanan Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın 2 yılda tamamlanacağını kaydetti.

müsiad Trakya Bölgesel İş Forumu Haberi

müsiad Trakya Bölgesel İş Forumu

MÜSİAD Fuan'na katılmak üzere Türkiye'ye gelen Sudanlı 30 iş adamı, Trakya'daki yatırım ortamı hakkında bilgi alıp, iş adamlarıyla ikili görüşmeler yaptı. 15. MÜSİAD Fuarına katılmak üzere Türkiye'de bulunan farklı sektörlere mensup Sudanlı iş adamları, Çorlu'da Trakya Bölgesel İş Forumuna katıldı. 


Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) ve MÜSİAD iş birliğiyle organize edilen Trakya Bölgesel İş Forumunda yaptığı açıklamada, Sudan ve Türkiye arasındaki ekonomik verilere ilişkin bilgiler verdi. 


İki ülke arasındaki ticari hacmin istenilen düzeyde olmadığını ifade eden Yerlikaya, "Türkiye ve Sudan arasındaki ticari hacim. 500 milyon dolar civarında. Ancak bu rakamın birkaç yıl içinde 1 milyar dolara çıkarılması gerekiyor. Aynı dine inanan insanların birbirlerini daha yakından tanımaları gerekiyor" şeklinde konuştu. 


Yerlikaya. önümüzdeki yılın üçüncü çeyreğinde Sudan'dan 300 kişilik bir ticaret...