27 / 04 / 2024

Suerda, SRC Group'la Türkiye'de armatür üretecek!

Suerda, SRC Group'la Türkiye'de armatür üretecek!

Dünyanın en büyük bankası Çinli ICBC'nin gelişi Çinli şirketlerin de ilgisini artırdı. Çin'in en büyük armatür üreticisi Suerda, SRC Group'la Türkiye'de armatür üretecek. 700 kişinin çalışacağı tesis, AB'ye ayda 500 bin adetlik ihracat hedefliyor...



Dünyanın en büyük bankası Çinli ICBC'nin gelişi Çinli şirketlerin de ilgisini artırdı. Çin'in en büyük armatür üreticisi Suerda, SRC Group'la Türkiye'de armatür üretecek. 700 kişinin çalışacağı tesis, AB'ye ayda 500 bin adetlik ihracat hedefliyor. Aktif toplamı açısından dünya ve Çin'in en büyük bankası ICBC'nin Tekstilbank'ı alarak Türkiye'ye gelmesinin ardından, yine Çin'in armatürdeki en büyüğü olan Suerda da yatırıma geldi. Armatür devi Suerda Group, Türkiye'nin en büyük duşakabin üreticisi SRC Group'la armatür üretimi için ortaklık anlaşması imzaladı. Türkiye'ye teknolojisini getirerek burada ilk kez üretim yapacak olan Suerda, armatür alanında Avrupa pazarının ihracat lideri konumunda bulunuyor. Avrupa'ya ayda 500 bin adet armatür ihracatı gerçekleştiren Çinli şirket, Türkiye'de yapacağı üretimle Avrupa'ya yapacağı ihracatın tamamını İstanbul'a kaydırmayı hedefliyor. Yeni ortaklık sonrası armatür makineleri için 2 milyon dolarlık bir yatırım yapan SRC ve Suerda şirketleri, ilk etapta da 700 kişilik ek istihdam yaratacak. SRC Group Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Sürücü, "Çin'in en büyük armatür üreticisi olan Suerda ile yapacağımız ortaklıkla bu alanda da dünya markası olmayı hedefliyoruz. Üretime ağustos ayında başlayacak olan armatür tesisi için mevcut binamızda yer ayırdık. Çinli şirketle birlikte 50 milyon liralık ciro hedefliyoruz" dedi. 


BU AY İMZA ATILIYOR 

Suerda'nın en büyük pazarı olan Almanya'nın, Çin malı armatürlere kota uygulaması sonrası böyle bir ortaklığın gündeme geldiğini belirten Sürücü, "Aylık 500 binlik üretim için bu ay imzayı atıyoruz. Çinli şirket Türkiye için de üretim planlıyor. Ancak asıl hedef AB ülkeleri" diye konuştu. Suerda'nın Avustralya'dan İngiltere'ye kadar geniş bir pazar payı olduğunu vurgulayan Sürücü, know-how'ın Türkiye'ye gelmesinin önemli bir kazanç olduğunu vurguladı. 


SRC de armatür üretecek

Şu ana kadar sadece duşakabin üretimi yaptıklarını söyleyen Abdurrahman Sürücü, bu ortaklık sonrası kendi markalarıyla armatür işine de gireceklerini vurguladı. Sürücü, Hydromix adıyla pazara gireceklerini belirtti.


İbrahim Acar/ Sabah Gazetesi 


Geri Dön