02 / 05 / 2024

Süleyman Çetinsaya: Bozuk yapılaşma ülkenin imajını zedeliyor!

Süleyman Çetinsaya: Bozuk yapılaşma ülkenin imajını zedeliyor!

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, bozuk yapılaşmanın insan sağlığı ve güvenliği kadar ülkenin imajını da bozduğunu söyledi.



Marmara depreminin Türkiye içiıı acı ve büyük bir ders olduğunu belirten Artaş İnşaat ve Avrupa Konutları Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, 1999 yılından sonra Türkiye'de yapılaşma anlamında birçok değişiklik yapıldığının altını çizdi. Bu süreçte çok yol kat edildiğini söyleyen Çetinsaya, deprem sonrasında inşa edilen konutların sıkı denetlemelere tabi tutulduğunu belirtti. Çetinsaya, "Bununla birlikte halkımız da bilinçlendi ve konut alırken ilk araştırdığı konu depreme dayanaklılık oldu" diye konuştu. 


ÖNCELİĞİMİZ VATANDAŞIMIZ 

Çetinsaya, şöyle devam etti: "Ancak bugün Türkiye geneline baktığımızda hâlâ çarpık kentleşmeyle birlikte genele yayılan niteliksiz yapılar görürüz. Bu bozuk yapılaşma başta insanımızın sağlığı ve güvenliği açısından tehdit oluştururken, Türkiye'nin imajını da zedelemektedir." Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla niteliksiz yapıların bir an önce kaliteli ve estetik yapılarla yenilenmesinin amaçlandığını söyleyen Çetinsaya, "Buradaki en önemli nokta yeni geliştirilen yapıların bugünü kurtarma kaygısıyla değil de gelecekteki Türkiye'yi ve şehirlerin karakteristiğini yansıtan, sürdürülebilir kalite anlayışına hakim nitelikli yapılardan oluşması" diye konuştu. Çetinsaya, kendilerinin üzerine düşen görevi fazlasıyla yerine getirmeye çalıştığını belirterek, "Amacımız sağlıksız yapılarda oturan vatandaşlarımızı güvenli, sosyal yaşam alanları olan, nitelikli konutlara taşımaktır. Hayata geçirdiğimiz tüm projelerimizde de esas aldığımız anlayış bu yönde" dedi. 


Sabah Ek


Geri Dön