22 / 11 / 2024
fuzul

Bozuk yapılaşma açıklamaları

Bozuk yapılaşma açıklamaları

Kentsel dönüşümle niteliksiz yapıların kaliteli yapılara dönüşmesi gerekiyor Artaş İnşaat ve Avrupa Konutları Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, 17 Ağustos 1999'dan itibaren Türkiye'de yapılaşma anlamında büyük yol katedildiğini söyledi.

Süleyman Çetinsaya: Bozuk yapılaşma ülkenin imajını zedeliyor!

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, bozuk yapılaşmanın insan sağlığı ve güvenliği kadar ülkenin imajını da bozduğunu söyledi.

O şehrin hem merkezinden hem doğusundan fay hattı geçiyor: Yeni yapılaşma bu şekilde yapılacak! 

Başkentte Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile bir araya gelen Başkan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, yeni yapılaşma ile ilgili önemli bilgiler aktardı. İŞte o açıklama...

Didim Manastır Koyu’ndaki yapılaşma oranını beş kat artıran Cumhurbaşkanlığı kararı Danıştay’dan döndü!

Didim’deki Manastır Koyu’ndaki yapılaşma oranını beş kat artıran Cumhurbaşkanlığı kararı Danıştay’dan döndü. Didim Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hekimoğlu konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada  kolay bir mücadele olmadığını söyledi.

Deprem bölgesinde tarım arazileri yapılaşmaya açıldı!

Yargının “dur” kararına rağmen, tarım arazileri ve zeytinlikler yapılaşmaya açıldı. İşte ayrıntılar ve konu ile ilgili yapılan açıklamalar...

Yeni kentsel dönüşümle yapılaşma artacak mı? TMMOB tek tek açıkladı!

TMMOB İstanbul İl Koordinasyonu’nun gerçekleştirdiği 5. İstanbul Kent Sempozyumu'nda yeni kentsel dönüşüm yasası da masaya yatırıldı. Peki yeni kentsel dönüşümle yapılaşma artacak mı? Mülkiyet hakkı ihlali yaşanır mı? 

Uzmanlardan yapılaşma uyarısı: Yeni yapılar kayalık zeminlerde olmalı! 

Depremlerin ardından şehirleşme, bina inşası ve yapılaşma ile ilgili açıklamalar peş peşe geliyor. Uzmanlardan yapılaşma uyarısı: Yeni yapılar kayalık zeminlerde olmalı!

Yenişehir'deki en yüksek yapılaşma izni verilen parseller kimlere ait?

Tartışmalı proje Kanal İstanbul’un etrafında inşa edilecek Yenişehir'de en yüksek yapılaşma izninin verildiği toplam büyüklüğü 7 milyon metrekareye ulaşan 223 adet parselin sahipleri merak edilmeye başlandı. 

Atatürk Orman Çiftliği yapılaşmaya açılmayacak!

Ankara Bölge İdare Mahkemesi'nden, Etimesgut'ta tarımsal üretim alanı olan Atatürk Orman Çiftliği Birinci Derece Doğal ve Tarihi Sit Alanı'nın "askeri alan" şeklinde yapılaşmaya açılmasına izin çıkmadı. 

Kaşık Adası'nın yapılaşmaya açılmasına tepki!

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Başkanı Esin Köymen, Kaşık Adası'nın yapılaşmaya açılmasına tepki gösterdi ve kararı yargıya taşıyacaklarını belirtti.

Muğla Bozburun’un kıyı şeridindeki yapılaşma için çözüm önerisi!

Muğla’daki Bozburun kasabasının taşıma kapasitesi ile denetlenme konusu için bir çalıştay düzenlendi. Çalıştayda Bozburun’da kıyı şeridindeki yapılaşma için çözüm önerileri sıralandı.

Uşak Banaz OSB'de 500 bin metrekareye yapılaşma izni verildi! 

Uşak Banaz'da bulunan organize sanayi bölgesi alanının bir kısmı için yapılaşma ve imar izni verildi. 

Gökçeada'da yapılaşma tehlikesi!

Gökçeada’ya bağlı Yıldızkoy yapılaşma tehlikesi ile karşı karşıya bölge sakinleri söz konusu iddialar nedeniyle tepki gösteriyor. 

Gökçeada Yıldızkoy'daki yapılaşma kararına tepki!

Gökçeada Belediye Meclisi, Balıkesir-Çanakkale bölgesi Çevre Düzeni Planı doğrultusunda Uygulama İmar Planı’na onay verdi. Çevrecilerden ve siyasi isimlerden yapılaşma kararına tepki geldi.

Erenköy Gümrük Müdürlüğü ve İETT Garajı'nın arazisi yapılaşmaya açıldı!

İstanbul Ataşehir’deki üzerinde Erenköy Gümrük Müdürlüğü ve İETT Garajı'nın bulunduğu 286 bin metrekare büyüklüğündeki arazi için özelleştirilme kararı verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan 2019'da 'tamamı millet bahçesi' olacak dediği alanı yapılaşmaya açtı.

Bozuk yapılaşma açıklamaları Haberi

Bozuk yapılaşma açıklamaları

Kentsel dönüşümle niteliksiz yapıların kaliteli yapılara dönüşmesi gerekiyor Artaş İnşaat ve Avrupa Konutları Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, 1999 depreminin acı ve büyük bir ders olduğunu belirterek, 17 Ağustos 1999'dan itibaren Türkiye'de yapılaşma anlamında büyük yol katedildiğini söyledi. Deprem sonrasında inşa edilen konutların sıkı denetime tabi tutulduğunu anlatan Çetinsaya, "Bununla birlikte halkımız dabilinçlendi ve konut alırken ilk araştırdığı konu depreme dayanaklüık oldu" dedi. Çarpık kentleşmenin devam ettiğini ifade eden Çetinsaya, şunları söyledi: "Bu bozuk yapüaşma başta insanımızın sağlığı ve güvenliği açısından tehdit oluştururken, Türkiye'nin imajını da zedeliyor. Kentsel dönüşümle bu niteliksiz yapüarın bir an önce kaliteli ve estetik yapüara dönüşmesi gerekiyor. Buradaki en öneli nokta yeni geliştirüen yapüarın bugünü kurtarma kaygısıyla değü de, sürdürülebüir kalite anlayışına hakim nitelikli yapüardan...