02 / 05 / 2024

Süleyman Sönmez: Adana kentsel dönüşümle kısa sürede kalkınır!

Süleyman Sönmez: Adana kentsel dönüşümle kısa sürede kalkınır!

ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez, “Adana dünyanın sayılı kentlerinden biri. Nehrimiz var, gölümüz var, kanallarımız var ama hiç birini gereği gibi değerlendiremiyoruz” dedi ve Bakan Sarı’nın bu değerlere el atmasını istedi.



ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez, “Adana dünyanın sayılı kentlerinden biri. Nehrimiz var, gölümüz var, kanallarımız var ama hiç birini gereği gibi değerlendiremiyoruz” dedi ve Bakan Sarı’nın bu değerlere el atmasını istedi.


Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Başkanı Süleyman Sönmez, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı’nın  Adana  için büyük bir anlam taşıdığını belirterek, “Bakan Sarı Adana için inanılmaz bir avantaj. Çünkü sivil toplumun içinden geliyor. Adana’nın yüreğinde yaşıyor. Mesleğinin erbabı. İşte biz bu avantajı değerlendirir ve bir an önce kentsel dönüşüme yönelirsek Adana kısa sürede kalkınır” dedi


Adana’nın zaman geçirmeden yüzünü suya dönmesi gerektiğini vurgulayan Süleyman Sönmez, dünyanın birçok ülkesini gezdiğini ve Adana gibi her yönüyle verimli çok az kent gördüğünü söyledi.

Sönmez, “Adana dünyanın sayılı kentlerinden biri. Nehrimiz var, gölümüz var, kanallarımız var ama hiç birini gereği gibi değerlendiremiyoruz. İnanın kanallarımızın bile Avrupa’daki nehirlerden bir eksiği yok. Karataş’ta, Yumurtalık’ta denizimiz var. Toros dağlarında karımız var. Saimbeyli’de dünyaca ünlü kirazlarımız var. Portakalımız, pamuğumuz ve sayılamayacak kadar bin bir güzelliğimiz var. Bunları değerlendiremiyoruz. Bu yönüyle Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı bir şans. Bu şansı Adanalılar iyi değerlendirmeli” diye konuştu.


Ankara ziyaretinde Bakan Sarı ile görüştüklerini dile getiren Adana Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Süleyman Sönmez, “Ankara’ya gittiğimizde bizim isteyeceklerimizi kendisi bize söyledi. Yani ne istediğimizi biliyor Bakan Sarı. Bu da bizi mutlu etti. Şimdi bir çalıştay planı var. Bu çalıştayın bir an önce yapılması gerekiyor. Bu çalıştayda Adana’nın sorunların en kısa sürede nasıl çözeriz. Bunları ele alacağız.” şeklinde konuştu.


ADANA’NIN MORALE İHTİYACI VAR


Bölge turizminin gelişmesi için Karataş Adana arasında raylı sistem konulması gerektiğini dile getiren Süleyman Sönmez, “Elbette Adana’nın büyük hizmetlere ihtiyacı var ama öncelikle bu hizmetlerin yapılması için Adana’nın morale ihtiyacı var. Adanalının özgüvene ihtiyacı var. Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı’dan isteğimiz bu morali vermesidir. O moral olduktan sonra turizm teşvik bölgeleri oluşturabilirsiniz, kültür turizmi bölgeleri oluşturabilirsiniz, sağlık turizminde gelişebilirsiniz, Seyhan Nehrini rantabl hale getirebilirsiniz. Kentsel dönüşümde bir Adana modeli yaratabilirsiniz. Bunun için de çok somut projeler olması ve bu projelerin bir an önce yaşama geçirilmesi gerekiyor” dedi


Adana Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Süleyman Sönmez, bazı projelerde Adana ile Mersin’in de birlikte hareket etmesi gerektiğini vurguladı.


Sönmez, “Adana’da bir bakanımız, Mersin’de bir başbakan yardımcımız var. Bu değerlerin iyi değerlendirilmesi Adana ve Mersin’in birlikte kalkınması adına önemli. Adana ve Mersin bu yönüyle şanslı bir döneme girdi. Şimdi bu yetkili makamların yapacağı çalışmaları bekliyoruz. Dileriz bir an önce harekete geçilir ve bölgemiz adına sevindirici gelişmeler yaşanır” ifadesini kullandı.


Adana Günaydın


Geri Dön