28 / 04 / 2024

Süleyman Soylu'dan 'Altın Kanal Menderes' projesine destek!

Süleyman Soylu'dan 'Altın Kanal Menderes' projesine destek!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş’ ın Altın Kanal Menderes projesinin çok önemli bir proje olduğunu söyledi...




AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Aydın Büyükşehir Başkan Adayı Mustafa Savaş’ın “Altın Kanal Menderes” projesine destek verdi.


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş’ın Altın Kanal Menderes projesinin çok önemli bir proje olduğunu, bu projenin hayata geçmesiyle birlikte Aydın’ın ihracatının önündeki engellerin de kaldırılacağını söyledi. Şehirlerin suyla buluşmasını ve özellikle şehirlerin içerisinden suyun geçmesini çok severim diye açıklamalarda bulunan Soylu, “ Şehirlerin içerisinden geçen bu suyun üzerinden ticaret yapılmasını çok daha fazla severim. Görsel güzelliği açısından, ekonomik gücü açısından, sosyal dinamikleri açısından ve istihdam gücü açısından mükemmel ve muazzam bir şey. Aydın’ın ihracatının geri kalma nedenlerinden birisi de lojistik meselesidir. Bozöyük’te bir deniz olduğunu düşünün. Eskişehir 5 Eskişehir Anadolu 5 Anadolu olur. Bunlar bizim şimdi ortaya attığımız söylemler değildir. Bunlar Türkiye’nin planlarında programlarında olan nerdeyse 180-200 yıllık idealleri sergileyen projeler, Aydın’ın tarihinde olan projelerdir. Bunların fizibiliteleri yapılmıştır, yapılacaktır, değerlendirmeleri yapılacaktır. Etrafında deniz olan onlarca ülke bunları kullanıyor. Bunlar yapılabilir projelerdir. Bunlar belki 50 sene öncesi için çok maliyetli projelerdir ama bugün ecdadımız bu projelere yatkındır. Bu projeyi düşünenler, bunları kaleme alanlara teşekkürler, bu ufku bu vizyonu Aydın’a kazandırmaya çalışan Büyükşehir Belediye Başkan Adayımıza ve tüm yetkililerimize teşekkür ederim. Biz daralmış ufukları açmak için siyaset yapıyoruz” diye konuştu.



Akit Haber


Geri Dön