22 / 12 / 2024

Sultanbeyli'nin 100 yıllık mülkiyet sorunu çözülüyor!

Sultanbeyli'nin 100 yıllık mülkiyet sorunu çözülüyor!

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, "Sultanbeyli’nin hukuki olarak 100 yıllık mülkiyet sorununu tarihin tozlu raflarına kaldırmaya bir adım daha yaklaşmış bulunuyoruz" dedi.



Sultanbeyli Belediyesi ve Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü arasından Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde imza töreni yapıldı.


Resmi Gazetenin 18 Mayıs tarihli, 30425 sayılı nüshasında yayımlanarak yürürlüğe giren 11 Mayıs tarihli 7143 sayılı kanunun geçici birinci maddesi kapsamında gerçekleştirilecek çalışmalar için Sultanbeyli Belediyesi, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü arasında protokol yapıldı. Sultanbeyli Belediyesi'nde yer alan habere göre, imza töreninde açıklamalar yapan Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, “Gerçekten tarihi günler yaşıyoruz. Bugün tapu kadastro genel müdürlüğümüz ile belediyemiz arasında gerçekleşecek olan işbirliği imza töreniyle birlikte Sultanbeyli’nin hukuki olarak 100 yıllık mülkiyet sorununu tarihin tozlu raflarına kaldırmaya bir adım daha yaklaşmış bulunuyoruz. Resmi gazetenin 18 mayıs tarihli, 30425 sayılı nüshasında yayımlanarak yürürlüğe giren 11 mayıs tarihli 7143 sayılı kanunun geçici birinci maddesi ilçemizi ilgilendirmektedir. İşte bu madde kapsamında yapılacak çalışmalar için belediyemiz ile tapu ve kadastro genel müdürlüğümüz arasında protokol yapılmasına karar verilmiştir.” diye konuştu.

Sultanbeyli’nin mülkiyet sorununu tamamen çözen ikinci yasanında yürürlüğe girdiğini söyleyen Başkan Keskin, “Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, ilgili Bakanlarımızın, Genel Başkan Yardımcılarımızın ve Milletvekillerimizin yoğun desteği, Maliye Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile belediyemizdeki bürokratlarımızın özverili çalışmaları neticesinde Sultanbeyli’nin mülkiyet sorununun tamamen çözen ikinci yasa da yürürlüğe girmiş oldu. Yasanın yürürlüğe girmesi ile beraber çok hızlı bir şekilde tapu ve kadastro bölge müdürlüğü ile yazışmaları tamamlayarak ilçemizdeki hisseli parselden yaklaşık bir milyon metrekareye tekabül eden 7 parselin belediyemiz tasarrufuna geçmesi sağlanmıştır.  Bu alanlarda tapu kadastro bölge müdürlüğümüzün mevcut imkânları ile arazideki kullanıcı tespit çalışmaları devam etmektedir. Geri kalan parsellerle ilgili de alanın büyük olması ve 171 yıllık bir tarihe sahip olan tapu kadastro genel müdürlüğümüzün bu alandaki tecrübesini göz önünde bulundurarak, çalışma yapılması için tapu kadastro genel müdürlüğümüzden talepte bulunduk. Sağ olsunlar bizi kırmadılar burada Genel Müdürümüz  Sayın Mehmet Zeki Adlı Bey’in şahsında bütün ekibine teşekkür ediyorum.” dedi.

İlgili kanun maddesi kapsamında mülkiyeti tamamen Sultanbeyli Belediyesi’ne geçen parsellerde, tapu kadastro genel müdürlüğünün kısa sürede tespit çalışmalarını yaparak, satışa hazır hale getireceğini dile getiren Başkan Keskin, “Bugün sizlerin huzurunda imzalarımızı atarak bu işbirliğimizi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun, Cenab-ı Hakk bizleri utandırmasın. Sultanbeyli Belediyesi olarak 2009 yılında göreve geldiğimiz andan itibaren ilçemizin 100 yılını esir alan mülkiyet problemini çözmek için çalışmalarımıza başladık. Bu noktada bazı engellerle karşılaşmış olsak da Sayın Cumhurbaşkanımızın başbakanlığından bu yana gelinen süreçte Sultanbeyli ile ilgili özel yasa çıkartılmasından tutun da bakanlıkların yetkilendirilmesine kadar birçok icraat gerçekleştirildi. Bu manada Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a, Genel Başkan Yardımcımız Ravza Kavakçı Kan hanımefendi şahsında genel başkan yardımcılarımıza, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Mehmet Özhaseki Bey’e, Maliye Bakanımız Naci Ağbal’a, Milletvekilimiz Belma Satır hanımefendiye ve diğer vekillerimize, Bakanlık müşteşarlarımız Mustafa Öztürk ve Abdullah Kaya’ya, Müsteşar Yardımcımız Fatma Varank hanımefendiye, Tapu ve Kadastro Genel Müdürümüz Mehmet Zeki Adlı Bey’e ve tapu kadastro müdürlük çalışanlarına, Çevre ve Şehirçilik Mekansal planlama Genel Müdürü Erdal Kayapınar’a, Genel Müdür Yardımcısı Adil Hakan Ayber’e ve  Abdullah Uçan’a, bu konuda özellikle Tapu Kadastro Bölge Müdürümüz Sedat Cömertoğlu beye ve ekibine, bu kapsamda emeği olan tüm bürokratlarımıza ve gecesini gündüzüne katan çalışma arkadaşlarıma, Sultanbeyli İlçe Başkanımız Ali Tombaş beye ve ekibine, İlçe Başkanlığımızı yapan ve şimdi milletvekili adayı olan Ali Sevinç beye, Kaymakamımız Metin Kubilay beye teşekkürü bir borç biliyorum.” diye konuştu.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı da gerçekleştirdiği konuşmada, “Bu sorunun çözümü bu döneme nasip oldu. Başkanımızı tebrik ediyorum. Müdürlük olarak böyle güzel bir çalışmanın içinde olduğumuz için mutluyuz. 200 binin üstünde bir insanı ilgilendiriyordu. Böylesine büyük bir sorunu çözmek kolay değildi. Bundan sonra çok daha hızlı bir yol alacağımıza inanıyorum. Kadastro çalışmalarına başlayacağız.” dedi.

İlçe Kaymakamı Metin Kubilay da gerçekleştirdiği değerlendirmede, “Bu önemli çalışmayı gerçekleştiren Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Çok uzun bir süreç. Uzun zamandır sürdürülen bu çalışmaların bir buçuk yıllık sürecine bende şahitlik ettim. Başkanımızın emeklerine şahidim. İlçemize hayırlı olsun.” diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan Sultanbeyli’de yaşadığı bir anısını anlattı. 2015 yılında seçim çalışmaları kapsamında bir eve girdiklerini ve ev sahibinin kendisine tapuyu sormasıyla sorunun içine girdiklerini belirten Kan, “Milletvekili adayı sıfatıyla 2015 yılında 7 Haziran seçimlerinde sahaya çıktığımızda bir eve girdik. Hanımefendi cevval bir ses tonuyla “Tapum nerde” dedi. Ben de üstüme baktım, valla bende hiç tapu yok, kendime aitte yok, olsa size vereyim dedim. Ve ondan sonra tapu probleminin içine girmiş olduk. Onlarca yıldır sürmüş bir olay. Vatandaşımız tapum nerde diyordu. Elhamdülillah çözdük. Biz bu güzel millete hizmet etmek için daha da koşturmalıyız. Bu sorunun çözümünde bir tuz tanesi kadar katkımız bulunduysa ne mutlu bize.” dedi.


Geri Dön