28 / 04 / 2024

Sultangazi Esentepe'de tapular dağıtılıyor!

Sultangazi Esentepe'de tapular dağıtılıyor!

Esentepe Mahallesi’nde mükerrer tapu sorununu çözen Sultangazi Belediyesi, 643 hak sahibine tapularını dağıttı.





Esentepe Mahallesi’nde mükerrer tapu sorununu çözen Sultangazi Belediyesi, hak sahiplerine tapularını dağıttı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın katılımıyla Hoca Ahmet Yesevi Kültür Merkezinde düzenlenen törende 643 kişiye tapuları verildi.


Esentepe Mahallesi’nde yıllar öncesinde yapılan kadastro hatalardan dolayı yaşanan mükerrerlik tapu problemi, Sultangazi Belediyesi’nin yaptığı çalışmalarla çözüme kavuşturuldu.


Hoca Ahmet Yesevi Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle hak sahibi 643 kişiye tapuları verildi. Tapu dağıtım törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İstanbul Milletvekili Şirin Ünal, Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ve AK Parti ilçe Başkanı Suzan Dağlar Civan ile çok sayıda vatandaş katıldı.


Tapu dağıtım töreninde konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, uzun çabalardan sonra mükerrer tapu sorununu çözüme kavuşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Başkan Altunay, “Göreve geldiğimizde ilçenin ilk sorunları arasında mükerrer tapu sorunları yer alıyordu. Bizde bu konuyu çözüme kavuşturma çabası içerisine girdik. Bugün bu sorunu çözmenin mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.


İlçenin farklı mahallelerinde de benzer sorunlar olduğuna işaret eden belirten Başkan Altunay, “S Caddesi’ndeki aynı sorunu çözüme kavuşturduk. Orada da yüzlerce vatandaşımızın problemini aştık. Yunus Emre Mahallesi’nde benzer bir problem vardı. Orada Büyükşehir Belediyesi’nin yeri vardı. Ama biz o yerin çekilmesini sağladık ve vatandaşların problemini çözdük. Şimdi onlar da yeni evlerini yapmaya başladılar” dedi.


“PAZAR AÇILMAYAN TEK İLÇE SULTANGAZİ OLACAK”


Sultangazi ilçesinde yeni hizmetler yapmaya devam edeceklerini de sözlerine ekleyen Başkan Altunay şunları söyledi:


“Tüm mahallelere kapalı pazar alanları yapıyoruz. 2 sene sonra sokaklarında pazar açılmayan tek ilçe Sultangazi olacak. Ama bunu yaparken vatandaşı o kültürden pazardan mahrum bırakmayacağız. O pazarcılarımız kapalı alanda tezgahlarını açmaya devam edecek. Vatandaşımız da pazarını yine onlardan yapmaya devam edecek.”


“SULTANGAZİ’DE MÜTHİŞ İŞLER YAPILIYOR”


Belediye hizmetlerinin beyin ameliyatı gibi olduğunu belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Bu işler çok ince çok sabırla çalışmanızı gerektiren işlerdir. Arkadaşlarımız bunu başarmış ve bugün bu mutlu tabloyu oluşturmuşlar. Bunun için kendilerini yürekten tebrik ediyorum. Sultangazi’de müthiş işler yapılıyor” dedi.


İstanbul Milletvekili Şirin Ünal da yaptığı selamlama konuşmasında Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay’a ilçede yaptığı başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür etti.


Protokol konuşmalarının ardından hak sahibi 643 kişiye tapuları verildi.



Sultangazi Belediyesi



Geri Dön