20 / 05 / 2024

Sur Belediyesi sosyal konut inşa edecek!

Sur Belediyesi sosyal konut inşa edecek!

Sur Belediyesi halka açık yedinci meclis toplantısını, Fatih Paşa Mahallesi'nde gerçekleştirdi. Toplantıda Sur'a sosyal konut yapım çalışması hakkında konuşuldu. Seyid Narin, altı ada üzerinde çalışmalar tamamlandığını söyledi...



SUR Belediyesi halka açık yedinci meclis toplantısını, Fatih Paşa Mahallesi'nde gerçekleştirdi. Fatih Paşa Mahallesi'nde tarihi Diyarbakır Evi'nde bulunan Özgür Yurttaş Derneği'nde yapılan toplantıya Sur Belediyesi Eşbaşkanı Seyid Narin, Belediye Meclis Üyeleri, Birim Müdürlükleri, mahalle muhtarları ve yurttaşlar katıldı. Sur İlçe'sinin tarihi dokusunun daha da görünebilir kılınması için bu tür mekânların daha sık kullanılmasının önemine değinen Narin, "2014-2015 hizmet yılı programı içerisinde 200.000 metre kare kilitli taş döşeme işi, yine belediyemize bağlanan tüm köylerimizin kuruluş tarihinden günümüze kadar tüm sorunlarının bertarafı konusunda belediye olarak çalışmalarımız devam etmektedir. Şu an Sur'un en büyük mahallesi olan Çarıklı Mahallemizde de kilitli taş çalışmalarımız devam etmektedir. Ayrıca Dicle Üniversitesi'nin tam arkasında bulunan Kozan Mahallesi'nde kilitli taş döşeme işi sürmektedir." dedi. 


'Sur'a sosyal konut yapım çalışması' 

Narin; "Sur içinde bulunan tarihi eserlerin korunması onarılması ve gerekirse de kamulaştırma işlemi yapacağız. Yine belediyemizin teknik ekibi kurularak altı ada üzerinde çalışmalar tamamlanmıştır. Bu altı ada üzerinde Sur'un geçmiş tarihi ve bugünün inşaat teknolojisini birleştirerek, Sur ilçemizde yaşayan yurttaşlarımızın kentsel dönüşümle değil yerinde dönüşümle yaşam kalitesini arttırmayı hedefledik. 


Ayrıca bir önceki meclis toplantımızda almış olduğumuz "Sosyal Konut Projesi" çalışmamızda tüm hızıyla sürdürmekteyiz. Kısa bir süre içerisinde yurttaşlarımızla beraber temel atma işlemini gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu. 


Mücadale Gazetesi 


Geri Dön