04 / 05 / 2024

Sur Yapı Almanya ve Azerbaycan projeleri için düğmeye bastı! 

Sur Yapı Almanya ve Azerbaycan projeleri için düğmeye bastı! 

Sur Yapı Azerbaycan projelerinde düğmeye bastı. Şirket Almanya ve Azerbaycan'da yeni projelere imza atacak. İşte ayrıntılar...



Sur Yapı’nın Azerbaycan projeleri için düğmeye basıldı

Azersu ile imzalanan protokol çerçevesinde içme suyu sorunu yaşanan Neftçala şehri için Salyan ve Neftçala şehirleri arasında bir temiz su ishale hattı inşa edeceklerini aktaran Altan Elmas, projenin Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı tarafından da takip edildiğinin altını çizdi. 

Meliorasiya ile imzalanan iyi niyet protokolünün ise bir baraj inşasını kapsadığını belirten Elmas, "Kısa süre içinde sözleşme aşamasına gelen bu proje hem bölgedeki önemli bir ihtiyacı karşılamış, hem de Sur Yapı’nın inşaat sektöründeki 360 derecelik uzmanlığını bir kez daha ortaya koymuş olacak" açıklamasında bulundu ve Kobia ile yapılan iyi niyet anlaşmasına da değindi. 

Kobia ile yapılan iyi niyet anlaşması ile Karabağ bölgesi başta olacak şekilde, tüm Azerbaycan’daki şehirlerin yeniden yapılanmasına büyük bir katkıda bulunacaklarına dikkat çeken Elmas, "“Başta Karabağ bölgesinde yıkıma uğrayan şehirler olmak üzere tüm Azerbaycan’ın yeniden yapılanmasına büyük bir katkı sunacağız. Azerbaycan’da yaşayan kardeşlerimizin hak ettikleri çağın gereklerine uygun, modern ve sorunsuz yaşam alanlarına kavuşması için elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştu. 

Sur Yapı Almanya ve Azerbaycan projeleri için düğmeye bastı!  

Gerçekleştirilen toplantıda, ilk olarak Sur Yapı ile Azersu arasında Salyan ve Neftçala şehirleri arasındaki temiz su ishale hattı projesine ilişkin sözleşmeye imza atıldı. Gebele şehri yakınlarında Yengice barajı projesinin yapım işi için Azerbaycan su işleri kurumu Meliorasiya ile anlaşan Sur Yapı, yakın tarihte sözleşmeye de imza atacak. 

Sur Yapı, başta Karabağ bölgesinde yıkıma uğrayan şehirler olacak şekilde Azerbaycan’ın yeniden yapılanması için Azerbaycan’ın küçük ve orta ölçekli işletmelerini finanse eden kuruluşu Kobia ile de iyi niyet iş birliği anlaşmasına imza attı. 

Almanya’da da proje süreçlerinin devam ettiğine dikkat çeken Altan Elmas, "Sur Yapı tecrübesini yurt dışına taşıma vizyonumuz doğrultusunda Almanya özelinde çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Güzel işlere imzalar atıyoruz" diye konuştu ve idari süreçlerin tamamlanmasından sonra yakın zamanda yeni projeleri paylaşacağının altını çizdi. 

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Z. Altan Elmas, DEİK Türkiye Azerbaycan Forumu vesilesiyle Azerbaycanlı iş insanlarıyla bir araya gelmekten mutluluk duyduklarına da vurgu yaparak açıklamasını sonlandırdı. 

Sur Yapı Antalya devremülk fiyatları Ekim 2022!

Sur Yapı Ümraniye 15 soruda tüm detaylarıyla!

Sur Yapı'dan yeni şirket!


Geri Dön