18 / 05 / 2024

Sürpriz değil bekleniyordu! Dolar yükseliyor... Kenarda 1 doların bile varsa acele et

Sürpriz değil bekleniyordu! Dolar yükseliyor... Kenarda 1 doların bile varsa acele et

Dolarda son dakika gelişmeler yatırımcılar ve dolar almnak isteyenler tarafından araştırılıyor. Dolar bugün de yukarı yönlü hareket ediyor. Bu süpriz olmayan yükseliş sonrası dolar ne kadar? Kenarda 1 doları bile olanlar dikkat.



Avrupa Merkez Bankası (ECB), merakla beklenen faiz kararını dün açıkladı. Banka dünkü toplantısında politika faizini beklentilere paralel olacak 75 baz puan artırdı. Böylece ECB tarihinin en yüksek faiz artışı gerçekleşmiş oldu. Böylece Avrupa Merkez Bankası refinansman faizi yüzde 1,25 seviyesine yükseldi.

Dolar kuru için piyasaların gözü asıl Merkez Bankası faiz kararında. FED tarafından verilecek olan karar sonrasında doların yönünün netleşmesi bekleniyor. Analistelere göre FED'in 75 baz puan faizi artırırsa dolarda rekor seviyelerin görülmesi bekleniyor. 

Sürpriz değil bekleniyordu! Dolar yükseliyor... Kenarda 1 doların bile varsa acele et

Öte yandan Türk Lirası, faiz indiriminden beri dolar karşısında yüzde 1.6 değer kaybetti. Genel olarak bakıldığında, Türk Lirası nisan sonundan beri yüzde 18.6, yılbaşından beri yüzde 27.8, son bir yılda ise yüzde 54 değer kaybetti. TL geçen yıl da yüzde 40'ın üzerinde değer kaybına uğramıştı.

Peki dolar bugün ne kadar? Dolar bugün kaç TL oldu? Dolar bugün kaç lira? Dolarda son durum ne? Dolar ne kadar? Dolar kaç lira? Dolar yükseldi, mi düştü mü? Dolar bugün yükseldi mi? İşte merak edilen soruların cevapları....


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön