03 / 05 / 2024

Sürücüler akaryakıt alacaksanız şimdi bakın! Benzin, motorin, LPG fiyatları bir bir belli oldu!

Sürücüler akaryakıt alacaksanız şimdi bakın! Benzin, motorin, LPG fiyatları bir bir belli oldu!

Dolarda yaşanan yükseliş devam ettikçe, akaryakıt fiyatlarına peş peşe zamlar yapıldı. Peki bugün hangi şehirde benzin, motorin, LPG litre fiyatı kaç Türk Lirası oldu? İşte BP, Opet, PO, Total, Shell 14 Haziran 2023 fiyat listesi...



Sürücüler son dakika güncel akaryakıt fiyatlarını her gün merakla araştırıyor. Döviz kurunda yaşanan yükselişin en çok hissedildiği alanlar motorin, benzin ve LPG oldu. Dolarda yaşanan yükseliş devam ettikçe, akaryakıt fiyatlarına peş peşe zamlar yapıldı. 

Küresel petrol fiyatlarında gerileme yaşanırken, Türkiye'de bu rakamlar da yükseliyor. BirGün'den Havva Gümüşkaya'nın aktardığına göre; Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım AŞ’nin (TPPD) internet sitesinden alınan fiyatlara göre motorin, 1 Ocak- 13 Haziran tarihleri arasında küçük oynamalar dahil olacak şekilde 19 defa zamlandı. 

Bu zamların 5’i 14 Mayıs seçimlerinin ardından uygulanırken, aynı dönemde brent petrolün varil fiyatı 85 dolar seviyesinden 72 dolar seviyesine kadar düştü.

Sürücüler akaryakıt alacaksanız şimdi bakın! Benzin, motorin, LPG fiyatları bir bir belli oldu!

Türkiye’de akaryakıt ürünlerinin fiyatlarında ana belirleyici unsurlarından olan Brent petrol fiyatlarında düşüş yaşanırken, akaryakıt ürünlerinin fiyatları peş peşe arttı. 

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş da dolaylı yoldan akaryakıt fiyatlarını etkiliyor. 

En son geçen Cuma günü benzine 2 lira 7 kuruş, motorine 1 lira 37 kuruş, LPG'ye de 67 kuruş zam yapılarak, pompa fiyatları değiştirilmişti. 

Şu an için benzin, motorin ve LPG'de herhangi bir indirim ya da zam haberi verilmedi. 

Sürücüler akaryakıt alacaksanız şimdi bakın! Benzin, motorin, LPG fiyatları bir bir belli oldu! İşte BP, Opet, PO, Total, Shell 14 Haziran 2023 fiyat listesi... 


Geri Dön